Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Askeri tank nakil hattına çarptı, Diyarbakır'ın suyu kesildi

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Barajı’nda askeri tankın tepeden yuvarlanarak İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarptığını, bu nedenle kente su verilemediğini bildirdi. DİSKİ, akşam saatlerinde arızanın...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2015 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2015 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle Barajı’nda askeri tankın tepeden yuvarlanarak İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarptığını, bu nedenle kente su verilemediğini bildirdi. DİSKİ, akşam saatlerinde arızanın giderildiğini, ancak boşalan su hatlarının dolma işleminin yarın (30 Haziran) öğlene kadar sürebileceğini açıkladı.

DİSKİ Genel Müdürlüğü, öğle saatlerinde Dicle Barajı’nda askeri tankın tepeden yuvarlanarak elektrik nakil hattında hasara neden olması hakkında bir açıklama yayınladı.

Açıklamada şöyle denildi: “Dicle Barajı’nda askeri karakola ait askeri tankın tepeden yuvarlanarak İçme Suyu Ana Pompa İstasyonu’na enerji taşıyan enerji nakil hattına çarpması ve enerji nakil hattı direğinin devrilmesi sonucu pompa istasyonunu besleyen elektrik kesilmiştir. Bu nedenle ana pompa istasyonundan kente su verilememektedir. Kentte su kesintisi yaşanmaması için yedek pompa istasyonumuz olan acil pompa istasyonundan kente su verilmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmiştir. Çalışmalar akşam saat 20.30 sularında tamamlanarak arıza giderilmiştir. Boşalan su hatlarının dolması yarın öğle saatlerine kadar sürebilmesi durumu vardır. Halkımıza duyurulur.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.