Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşırı sağcının NSU davasında yalan ifade verdiği tespit edildi

Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının dünkü 162. duruşmasında ifade veren aşırı sağcı Anje B.'nin yalan söylediği tespit edildi. Chemnitz kentinde aşırı sağcı 'Blood & Honour' teşkilatının...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 18:52
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi'nde (OLG) devam eden Neonazi cinayetleri davasının dünkü 162. duruşmasında ifade veren aşırı sağcı Anje B.'nin yalan söylediği tespit edildi.

Chemnitz kentinde aşırı sağcı 'Blood & Honour' teşkilatının yöneticilerinden olduğunu söyleyen B., sekizi Türk olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürdüğü ileri sürülen aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü ile hiçbir şey yapmadığını ve bağı olmadığını dillendirdi. 40 yaşlarındaki aşırı sağcı, NSU terör örgütü üyelerinden ''Beate Zschaepe, Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ı tanımıyordum.'' dedi.

OLG'de yargılanan dört sanığı da tanımadığını söylemesi üzerine davayı yöneten baş hakim Manfred Götzl, Anje B.'ye iki yıl önceki polis ifadesinde sanıklardan Andre E. hakkında bilgiler verdiğini hatırlattı. Bunun üzerine B., kocasının, Andre E. ile açacağı bir dükkan olayı üzerinden tanıştığını itiraf etti. İfade veren aşırı sağcı, Sachsen eyaletinde 'Blood & Honour'u dört aşırı sağcı ile birlikte kurduğunu da söyledi ve hakkındaki diğer iddiaları da reddetti.

İç istihbarat dairesine çalışan bir muhbir, Anje B.'nin baş sanık Zschaepe'ye pasaportunu verdiği ve kurduğu örgüt ile NSU'ya para ve silah yardımı yapmak istediği suçlaması yapmıştı. Anja B.'nin duruşmaya avukatla gelmesi için ifadesinin alınmasına ara verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.