Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşırı sağcı düşünce açığa vurulmuyor

Friedrich-Ebert Vakfı’nın (FES) yaptığı araştırmaya göre Almanya’da toplumun orta sınıfında aşırı sağ düşünceye eğilimlerin arttığı ortaya çıktı. “Yabancılar sadece ülkenin sosyal imkânlarını sömürmek için geliyor. Güçlü...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Friedrich-Ebert Vakfı’nın (FES) yaptığı araştırmaya göre Almanya’da toplumun orta sınıfında aşırı sağ düşünceye eğilimlerin arttığı ortaya çıktı. “Yabancılar sadece ülkenin sosyal imkânlarını sömürmek için geliyor. Güçlü bir ulusal his için cesur olunmalı” gibi sloganlarla toplumun orta kesimine etki etmeye çalışan aşırı sağ hareketler ve özellikle Almanya için Alternatif Partisi’nin (AfD) başarılı olduğu görülüyor.

Sosyal Demokrat Parti'ye (SPD) yakın Friedrich Ebert Vakfı’nın yaptığı aşırı sağ şiddet ve suç oranı arttığının belirtildiği araştırmada ilginç detaylar ortaya çıktı. Mültecilere olumsuz bakanların oranı yüzde 44’u oluşturdu.

Uzun süredir işsiz olanlara halkın yarısı olumsuz bakıyor. Bunun yanı sıra Müslümanlara olan önyargı da çok yüksek olduğu belirtildi. Araştırmaya katılanların yüzde 10,1 Hitler’in ülke için yaptıklarını olumlu gördüklerini beyan etti. Yüzde 35,9’u daha fazla Almanyalılık hissi talep ederken, yüzde 23’u Almanya’nın güçlü ve toplumu bir arada güçlü şekilde tutacak bir partiye ihtiyaç olduğunu dile getirdiler. FES’in araştırmasına katılanların yüzde 11’i Almanya’nın herkesin refahını sağlayacak güçlü bir lidere ihtiyaç olduğunu beyan etti.

FES araştırmasını değerlendirirken aşırı sağcı görüşten açıktan dile getirilmediği, şovenist ve yabancı düşmanı düşüncelerin toplumda derininde olduğu tespitine yer verdi. Örneğin kendi siyasi görüşünü merkezde zanneden insanlarda aşırı sağcı meyiller ortaya çıktı. Toplumun geneline bakıldığında aşırı sağ düşüncenin kısmî gerilediği sonucuna ulaşan FES, gerilemenin sebebinin 8 Türk’ü öldüren NSU’nun ortaya çıkmasının olduğu bilgisini verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.