Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşık Gazeloğlu Yenimahalle’de anıldı

Aşık Bektaş Gazeloğlu, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen bir törenle anıldı. Anadolu Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği (AN-DER) tarafından düzenlenen anma etkinliğine Yenimahalle Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aşık Gazeloğlu Yenimahalle’de anıldı
Aşık Bektaş Gazeloğlu, Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen bir törenle anıldı.

Anadolu Halk Ozanları Kültür ve Dayanışma Derneği (AN-DER) tarafından düzenlenen anma etkinliğine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Belediye Başkan Vekili Müslüm Ertekin, AN-DER Yönetim Kurulu Başkanı Ozan Sinemi, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, Aşık Gazeloğlu’nun ailesi, yakınları, aşıklar ve çok sayıda davetli katıldı. Aşık Bektaş Gazeloğlu’nun hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başlayan etkinlik, aşıkların deyişleri ve atışmaları ile devam etti.

“AŞIK KIYMETİNİ BİLEN YOK”

Günümüzde aşıklara gereken önemin verilmediğinden yakınan AN-DER Başkanı Ozan Sinemi, “Belirli aralıklarla etkinlikler düzenliyoruz. Bugüne kadar etkinliklerime hiçbir belediye başkanı konuk olmamıştı. Yenimahalle Belediye Başkanımız Fethi Yaşar bugün aramızda. Gönül adamlığı budur. Halkla bütünleşebilmek böyle bir şey. Siyaset, aşıklara her zaman soğuk gelmiştir ancak Fethi Yaşar her türlü övgüye değer. Yaşarken bizlerin yanında olan başkan, parklarında da aramızdan ayrılan aşık dostlarımızın anılarını yaşatıyor. Samimiyeti ve destekleri için ne kadar teşekkür etsek azdır.” dedi.

“HAK VE HALK SEVGİSİ VARDIR”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da “Aşıklar, yüreklerinden gelen tepkileri, sevgiyi, saygıyı topluma aktarabilmek için canla başla vururlar sazlarının teline. Onların gönlünde öncelikle hak ve halk sevgisi vardır. Yüreklerinde de söylemlerinde de kavga ve savaş değil barış vardır. Onlar eğitici olmuşlardır. Herkesin anlayabileceği ortak dili bulmuş, doğruyu yanlışı ortak dille aktarmayı başarabilmişler. Ben bir yerel yönetici olarak, sanatçının siyasi görüşüne değil, verdiği ürüne, topluma, ülkesine kattığı değere bakarım. Yenimahalle’yi sanatın başkenti yaptık. Türkiye’ye örnek olduk, olmaya devam edeceğiz.” dedi. Programın ardından AN-DER İkinci Başkanı Aşık Mustafa Saygın, Başkan Yaşar’a desteklerinden dolayı teşekkür plaketi verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.