Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür Eğitim Merkezi'nde yeni yönetim belli oldu

Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür Merkezi, 11. Olağan Kongresini Arnhem kentinde yaptı. Kongrede geçtiğimiz yılların raporları okunduktan sonra yeni yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu seçildi.TÜRK...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 20:33
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür Eğitim Merkezi'nde yeni yönetim belli oldu
Hollanda Türk Federasyon’a bağlı Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür Merkezi, 11. Olağan Kongresini Arnhem kentinde yaptı. Kongrede geçtiğimiz yılların raporları okunduktan sonra yeni yönetim kurulu, disiplin kurulu ve denetleme kurulu seçildi.

TÜRK KÜLTÜRÜNÜ TANITIYORUZ

Yönetim Kurulu Başkanlığına, geçen dönem başkanlık yapan ve başarılı çalışmalara imza atan İbrahim Günay tekrar seçildi. Yaptığı konuşmada, 1995 yılında teşkilatın kurulduğunu son 3 yıldır da teşkilatın başkanlığını yaptığını söyledi. Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler Hollanda'da yaklaşık yarım milyon insanız. Zaten belli mihraplar bizleri bölmeye çalışıyorlar. Avrupa Türklüğü son yıllarda ciddi sorunlar yaşıyor. Bizlerin faaliyetleri Türk Kültürü üzerine. Türk kültürünü gençlerimize öğretmek için geniş çaplı çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizin Türk Kültüründen kopmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Gençlerimizin Türkçe konusunda bir şeyler yapması için çalışma yürütüyoruz. Daha doğrusu çocuklarımızın kaybolmaması için uğraşıyoruz."

AVRUPA TÜRKLÜĞÜ ADINA ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Gedik, yaklaşık 20 yıldır hizmet veren Arnhem'de, Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür Merkezi'nin 11. Kurultayı'nı başarı ile gerçekleştirdiklerini söyledi. Gedik, Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür Merkezi hakkında bilgi verdi: "Teşkilatımız Almanya ile sınır olduğu için iki ülke gençlerine yönelik çalışmalar yürütmekte. Özellikle gençlerin kendi Türk kimliklerini koruyarak Hollanda toplumu içerisinde varlıklarını sürdürmeleri açısından Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür Derneğimiz önemli faaliyetler yapıyorlar. Avrupa Türklüğü bir gerçektir. Bu bizim kaderimizde vardır. Hoca Ahmet Yesevi'nin buyurduğu gibi Türklük kaderi nereye gidecek ise bizimle beraber gidecektir. Bu açıdan bu tür derneklerimizin Avrupa Türklüğü adına önemli çalışmalar yaptığını söylemek isterim."

Hoca Ahmet Yesevi Türk Kültür Merkezi'nin 11. Kurultayı sonrasında gençlerin saz ve türküleriyle renk kattığı geceye Utrecht, Nijmegen ve Tilburg gibi şehirlerden başkanlar da katıldı.

Öte yandan, 11. Kurultay'ın yeni yönetimi şu kişilerden oluşuyor. Başkan İbrahim Güney olurken, yönetim kuruluna Teoman Bayramoğlu, Tevfik Çelik, Cuma Temir, Hayrettin Öztürk, Duran Yazıltaş, Bayram Savran, Tacettin Türkmen ve Mehmet Avşar seçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.