Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AOSB yönetici ve çalışanlarına ikna ve müzakere becerileri anlatıldı

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, iyi yönetimin iknaya dayalı bir sanat olduğunu söyledi. AOSB Başkanlığı’nın, bölgede faaliyet gösteren sanayi...

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 12:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Başkanlığı tarafından düzenlenen programda konuşan Yrd. Doç. Dr. Murat Koç, iyi yönetimin iknaya dayalı bir sanat olduğunu söyledi. AOSB Başkanlığı’nın, bölgede faaliyet gösteren sanayi tesislerinin yöneticileri ve çalışanlarına eğitim desteği sağlamak amacıyla kurduğu AOSB Akademi’de, “İkna ve Müzakere Becerileri” anlatıldı. Yrd. Doç. Dr. Koç tarafından verilen eğitimde, yönetim ilişkilerinin sağlıklı sürdürülmesinde iknanın önemine vurgu yapıldı.

İyi yönetimin, insanları ikna edebilme becerisine dayanan bir sanat olduğunu söyleyen Murat Koç, “İkna sanatı sadece işyerinde değil, ailede ve ikili ilişkilerin tamamında kilit bir rol oynayan temel bir beceri olarak ön plana çıkmaktadır, çünkü ihtiyaçları, arzu ve gündemleri birbirinden tamamen farklı, sırlarla dolu insanlar stresli, meşgul ve güvensiz iş ortamlarında kurdukları zihinsel barikatlarla kendilerine ulaşmamızı engellerler. Bu durum ortak bir işi yapmayı, ortak bir enerjiyi oluşturmayı önleyen temel bir faktördür. Bu faktörü ortadan kaldırmanın önemli bir çözüm aracı da ikna becerilerimizi geliştirmek ve bunu başarılı bir iş görüşmesine müzakere olarak yansıtmak, yüzleşmekten görüşmeyi ayırt ederek, bilimsel bir yaklaşımla insanlara yaklaşmaktır.” dedi. İknanın psikolojisini de tanımlayan Yrd. Doç. Dr. Koç, ikna kurallarının hedef odaklı olarak nasıl işletileceği, beden dili araçlarıyla bu sürecin nasıl destekleneceğini tafsilatıyla anlattı. İkna kurallarının müzakerelere nasıl yansıtılacağını tanımlayıp, çatışmadan çözüme gitmenin yöntemlerinin çerçevesini de çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.