Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 10,8 artış oldu

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, temmuz ayında geçen yıla göre Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 10,8 artış olduğunu söyledi. MATSO, ağustos ayı olağan meclisi toplantısını Meclis Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 09:58
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 09:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 10,8 artış oldu
Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, temmuz ayında geçen yıla göre Antalya'ya gelen turist sayısında yüzde 10,8 artış olduğunu söyledi.

MATSO, ağustos ayı olağan meclisi toplantısını Meclis Başkanı Kerim Erdem başkanlığında yaptı. Boztaş, toplantıda Manavgat ve Antalya turizmi ile ilgili bilgi verdi. Temmuz ayında Antalya’ya gelen turist sayısında yüzde 10,8 arttığını söyledi. Ülkenin son 6 ay içerisinde iki seçim geçirdiği belirten Boztaş, seçimlerin geride bırakılarak ülke gündemin artık ekonomik politikalara yönelmesini gerektiğini kaydetti. Boztaş, TBMM'de bekleyen yasa tasarılarının, özellikle de 'Perakendecilik Yasa Tasarısı'nın Meclis'te görüşülerek çıkarılmasını iş dünyası olarak beklediklerini ifade etti.
2014 yılının temmuz ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısında yaklaşık yüzde 10,8 arttığının altını çizen Boztaş, şu bilgileri verdi: "2013 yılının ocak-temmuz döneminde Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı 19 milyon 200 bin iken, bu rakam 2014 yılının ocak-temmuz döneminde yaklaşık yüzde 6,8 artarak 20 milyon 500 bin olmuştur. Antalya'ya 2013 yılının ocak-temmuz döneminde 6 milyon 062 bin yabancı turist gelirken, bu sayı 2014 ocak-temmuz döneminde yaklaşık yüzde 7,1 artarak 6 milyon 500 bin olmuştur. 2013 yılının temmuz ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı 1 milyon 785 bin iken, bu rakam 2014 yılının temmuz ayında yaklaşık yüzde 10,8 artarak 1 milyon 977 bin olmuştur."

"MOSKOVA GIDA FUARI ANTALYA'NIN TANITIMI İÇİN BİR FIRSAT"

Rusya’nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin ardından ABD ve Avrupa ülkelerinin gıda maddeleri ve tarım ürünlerinde ambargo ve yaptırım uygulamaya başladığını ifade Boztaş, Rusya’nın, söz konusu gıda ve tarım ürünlerini Türkiye’den ithal etmek için görüşmeler yaptığını söyledi. Rusya'ya uygulanan ambargo ve yaptırım nedeniyle başka pazarlara alternatif pazarlara yönelmesinin ülke olarak iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Boztaş, Rusya'nın başkenti Moskova'da 15-18 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 2014 Moskova Dünya Gıda Fuarı'nın iyi fırsat olabileceğini kaydetti. Boztaş, bu bağlamda fuarın bölge ürünlerinin tanıtımı için iyi olacağını düşündüklerini ifade etti.

Boztaş, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Rusya, 2013 yılında sadece Avrupa Birliği(AB) ülkelerinden 12 milyar Euro seviyesinde gıda ve tarım ürünleri ABD'den ise 800 milyon dolar civarında gıda, tarım ürünleri ve et ithal etti. Rusya ambargo nedeniyle bu ürünlerin büyük bölümünü Türkiye’den almayı düşündüğü bildiriliyor. Ülkemizden Rusya’ya geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 900 milyon dolar civarında yaş meyve ve sebze ihraç edilirken, son gelişmeler üzerine bu rakamın 1 milyar dolarlık ihracat hedefinin üzerine çıkacağı bildiriliyor. Tüm bu gelişmeler üzerine bizde Oda olarak 15-18 Eylül 2014 tarihleri arasında Moskova'da bu yıl 23’ncüsü düzenlenecek olan "2014 Moskova Dünya Gıda Fuarı" nın fırsat olabileceğini düşünerek üyelerimizden oluşan heyetle fuara katılıyoruz. Üyelerimiz fuarda Rusya'nın ülke ve bölgemizden alabileceği ürünlerin tanıtımını yapacaklar."

MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem, 2014 Yılı Antalya'nın Kadın Girişimcileri Yarışması'nda “Hizmet Sektörü Projesi” ile ikinci olan MATSO üyesi özel temizlik şirketi sahibi Havva Taşbaş'a plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.