Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'nın 6 ilçesinden gıda denetçileri Alanya'da buluştu

Antalya'nın Alanya, Gazipaşa Manavgat, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş gıda denetçileri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, biraraya gelerek gıda denetim, kanun, yönetmelik, tebliğ ve uygulamaları üzerinde fikir alışverişinde...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya'nın 6 ilçesinden gıda denetçileri Alanya'da buluştu
Antalya'nın Alanya, Gazipaşa Manavgat, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş gıda denetçileri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, biraraya gelerek gıda denetim, kanun, yönetmelik, tebliğ ve uygulamaları üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen gıda denetimi ve uygulamaları ile ilgili toplantıya Gazipaşa Manavgat, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş gıda denetçileri ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli katıldı. Toplantı hakkında bilgi veren Alanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Rüzgar; uzman personellerle gıda kanunları, yönetmelikler ve tebliğler ile bunların uygulama yöntemi konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade etti.

İlçelerdeki denetimlerde çıkan sonuçların değerlendirildiğini ifade eden Rüzgar, toplantıda iş yerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik kriterler, gıda sicil ve üretim izin işlemleri, denetimlerde yaşanan sorunlar, uygulanan yasal işlemler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu kaydetti. Turizm nedeniyle bölgede daha çok otel bulunduğu için denetimlerin bu işletmelerde yapıldığına dikkat çeken Rüzgar, denetim sayısından çok denetim kalitesi üzerinde durulması gerektiği konuları ele aldıklarını belirtti. Alanya'da denetimlerin yaz sezonunda yoğunlaştığını kaydeden Rüzgar, sezonun bitmesiyle birçok otelin kapanmaya başladığını söyledi. Okulların açılmasıyla denetimlerin kantinlere yoğunlaştığını ifade eden Rüzgar, şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadıklarını dile getirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.