Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya SGK, 140 milyon liralık prim borcunu yapılandırdı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, Antalya'da torba yasa kapsamına giren prim borçları toplamının gecikme faiziyle birlikte 2 milyar lira civarında olduğunu söyledi. Erol, 1 Ekim'den bu yana da 140 milyon liralık borcu...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya SGK, 140 milyon liralık prim borcunu yapılandırdı
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Antalya İl Müdürü Selim Erol, Antalya'da torba yasa kapsamına giren prim borçları toplamının gecikme faiziyle birlikte 2 milyar lira civarında olduğunu söyledi. Erol, 1 Ekim'den bu yana da 140 milyon liralık borcu yeniden yapılandırdıklarını kaydetti. Erol, hedeflerinin yasadan yararlanma süresinin son günü olan 31 Aralık 2014'e kadar Antalya'daki borçların yüzde 80'ini yeniden yapılandırmak olduğunu belirtti.

    Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) konuğu olan Selim Erol, Akra Barut Otel'de düzenlenen programda işadamlarına prim borçlarına af ve yeniden yapılandırma hakkı getiren torba yasa hakkında bilgi verdi. SGK'nın Antalya'da yasa kapsamına giren 2 milyar lira civarı prim alacağı bulunduğunu anlatan Erol, yasanın uygulamaya girdiği 1 Ekim 2014'den bu yana yoğunluk yaşadıklarını söyledi. Şu ana kadar 140 milyon liralık prim borcunu yeniden yapılandırdıkları bilgisini paylaşan Erol, 2 milyar liralık borcun yüzde 80'ini yeniden yapılandırmayı hedeflediklerini kaydetti. 1 Ekim 2008'den bu yana olan borçların, 36 taksite bölünerek ödeme imkanı getirildiğini, ilk taksitin ödenmesiyle birlikte devletin her ay alacağına yüzde 16 oranında indirim uygulayacağını anlatan Erol, "Devlet diyor ki; 'Her ay bana 100 bin lira verecekken 85 bin lira yatır. Her ay 15 bin lira indirimin al." dedi. Bir soru üzerine, devletin işvereni koruma ve destekleme adına elinden gelen gayreti sarf ettiğine inandığını dile getiren Erol, ancak bunun adalet ve eşitlik ilkesine uygunluğu konusundaki değerlendirmeyi kendisini dinleyenlerin takdirine bırakarak şöyle konuştu: "Birilerine eşitlik, merhamet yapayım derken, primlerini zamanında ödeyen, birçok risklere karşı koyan kişileri de zaman zaman mağdur etmiş oluyoruz. Bu gerçekten çok ince bir çizgi. Bu çizgi hep böyle torba yasa ve iki yılda çıkan aflarla mı bu götürülmeli? Şuanda Türkiye'nin geçmekte olduğu stratejik ortamdan dolayı ihtiyaç duyulmuş olabilir. Bizim görevimiz çıkan yasaları uygulamak."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.