Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya bölgesinde pamuk çapalama yevmiyesi 41 lira oldu

Antalya bölgesinde pamuk çapalama işçi yevmiyeleri ile biçerdöver rayiçleri belli oldu. Antalya Ziraat Odası'nda yapılan toplantı sonrası 2015 yılı pamuk çapalama işçi yevmiyesi 41 lira olarak belirlendi. Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya bölgesinde pamuk çapalama işçi yevmiyeleri ile biçerdöver rayiçleri belli oldu. Antalya Ziraat Odası'nda yapılan toplantı sonrası 2015 yılı pamuk çapalama işçi yevmiyesi 41 lira olarak belirlendi.

Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, pamuk çapalama işçi yevmiyelerinin 41 lira olarak belirlendiğini kaydetti. Toplantıda 30 kişiye bir sucu, 30 kişiden yukarısına iki sucu bulundurulmasını kararlaştırdıklarını belirten Metin, sucuya da birer yevmiye verileceğinin altını çizdi. Pamuk çapalama işçilerinin çalışma saatinin 8 saat olduğunu, işçilerin öğleden önce 15 dakika, öğleden sonra 15 dakika olmak üzere 30 dakika istirahat haklarının bulunduğunu belirten Metin, net çalışmanın 7,5 saat olduğunu, pamuk tarlasına getirip götürme işinin de karşılıklı anlaşmaya bağlı olduğunu vurguladı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.