Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anneler çocuklarına tiyatro sundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çarşamba’da anaokulu velilerinden oluşan grup çocukları için sahneye çıktı. Çarşamba Nene Hatun Anaokulu, Samsun bölgesinde ilk olan bir projeye imza attı. 'Çocuğumla...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anneler çocuklarına tiyatro sundu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Çarşamba’da anaokulu velilerinden oluşan grup çocukları için sahneye çıktı.

Çarşamba Nene Hatun Anaokulu, Samsun bölgesinde ilk olan bir projeye imza attı. 'Çocuğumla Aynı Sahnede' projesiyle anaokulu, kendi öğrenci velilerinden oluşturmuş olduğu tiyatro grubu ile miniklere tiyatro gösterisi yaptı. İlçenin Halk Eğitim Merkezi salonunda sunulan tiyatroyu çok sayıda veli, çocuklarıyla birlikte izledi. Annelerin tiyatro için 4 ay çalıştığı öğrenilen iki perdelik oyunu Çarşamba Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir’de izledi. Tiyatro gösterisinin ilk perdesinde yalan ile doğru anlatıldı. İkinci sahnede ise sanat ve sanat sevgisi işlendi.

Nene Hatun Anaokulu Müdürü Baki Kabakçıoğlu, çocuğumla aynı sahnede projesinin bölgede ilk olduğunu söyledi. Eskiden çocukların anne ve babalarına tiyatro gösterisi yaptıklarını da hatırlatan okul müdürü Kabakçıoğlu, "Bu proje ile daha çok annelerimizin olduğu oyuncularımızla çocuklarımıza tiyatro sunduk. Sahnede oyuncu olan annelerinin yanında çocukları da küçük görevler aldı. İki perdelik oyunumuzun ilk sahnesinde yalanın kötü ve yanıltıcı olduğunu, asla yalan konuşulmaması gerektiğini ve doğru konuşmayı anlattık. İkinci sahnede ise sanatı işleyerek çocuklarımıza sanat ve sanat sevgisini kazandırmak istedik." ifadelerini kullandı.

Oldukça başarılı geçen oyunun ardından veliler, öğrenciler ve öğretmenler gerçekleştirilen bu projeden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.