Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 250 Suriyeli aileye yardım

Şanlıurfa’nın Akçakale TIR garajında kalan 250 Suriyeli aileye gıda, temizlik kolileri ve battaniye dağıtımı yapıldı.Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Akçakale TIR garajına yerleşen Suriyeli mültecilere Ankara Büyükşehir Belediyesi...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2015 19:38
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2015 19:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden 250 Suriyeli aileye yardım
Şanlıurfa’nın Akçakale TIR garajında kalan 250 Suriyeli aileye gıda, temizlik kolileri ve battaniye dağıtımı yapıldı.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Akçakale TIR garajına yerleşen Suriyeli mültecilere Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderilen gıda, temizlik kolileri ve battaniyeler Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Çayan ve belediye ekipleri tarafından Suriyeli ailelere teslim edildi.

Gıda ve temizlik kolilerinde 3 kg çay, 6 kg toz şeker, 4 kg reçel, 2 kg helva, 5 kg pirinç, 2 kg nohut, 2 kg kuru fasulye, 2 kg pilavlık bulgur, 10 kg makarna, 5 lt ayçiçek yağı, 5 kg un,5 kg arpa şehriye, 1 kg çekirdeksiz üzüm, 3 kg deterjan, 600 gr tuvalet sabunu, 700 gr banyo sabunu, 2 lt bulaşık deterjanı bulunuyor.

Yapılan yardımlardan oldukça memnun olduklarını ifade eden Cuma Ali Hammud adlı Suriyeli, "Türkiye devletine, Türkiye hükümetine ve görevlilere teşekkür ederim, Akçakale Belediye Başkanı bizlere yardımda bulundu, yardım etti. Bize ve çocuklarımıza gösterdikleri bu ilgiden dolayı şükranlarımı sunarım." dedi.

Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Çayan ise şunları kaydetti: "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek burada bulunan, Suriyeli kardeşlerimize dünden bu yana gıda, giyim ve battaniye gönderdiler, gönderilen yardımların şu an dağıtımını yapıyoruz. Buradaki yardıma muhtaç olan Suriyeli kardeşlerimize, hem Akçakale Belediyesi hem de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak yardımlar devam edecektir. Yapılan bu yardımlardan dolayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Melih Gökçek’e teşekkür ederiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.