Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Kültürü Hamm’a taşındı

Hamm’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Hammer Anatolia Festival kentte farklı kültürlerin bir araya gelmesine vesile oldu. 1995 yılından beri Hamm’da eğitim faaliyeti gösteren Internationaler Bildungsund Umveltverein (İBUV) e.V tarafından organize...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 20:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 20:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Kültürü Hamm’a taşındı
Hamm’da bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Hammer Anatolia Festival kentte farklı kültürlerin bir araya gelmesine vesile oldu. 1995 yılından beri Hamm’da eğitim faaliyeti gösteren Internationaler Bildungsund Umveltverein (İBUV) e.V tarafından organize edilen Anadolu Festivali Hamm şehir merkezinde Pauluskirche’nin yanında bulunan meydanda gerçekleşti.

İsmini Anadolu’dan alan festivalin hedefinin Anadolu kültürünü Almanya’da iyi bir şekilde tanıtılması olduğuna vurgu yapan dernek yetkilileri kısa süreli açılan sergi ile Anadolu’nun farklı illerinden getirilen figürler ile kentlerin Almanlara tanıtımını sağlamak olduğunu söylediler.

Festivalin açılışına katılan Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger – Petermann’da kentte böyle bir etkinliğe imza atan dernek yetkililerini kutladı, stantları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Anadolu Festivali'nin Hamm’da yaşayan farklı milletten vatandaşları Anadolu kültürüne yakınlaştırdığını söyleyen Petermann, "Anadolu Festivali’nin Hamm’da gerçekleşmesi beni çok memnun etti. Hamm çok çeşitliliğin farklı kültürlerin birarada yaşadığı güzel bir şehir. Böyle etkinliklere Hamm’da yaşayan farklı kültüre sahip insanların ziyareti beni doğruluyor. Hamm şehri olarak her zaman farklı kültürlere, çok çeşitliliğe inandık." dedi.

Petermann ayrıca derneğin eğitim faaliyetlerinden çok memnun olduğunu bundan dolayı da sık sık derneğin yaptığı faaliyetlerine katıldığını söyledi. Programa İstanbul’dan katılan cam şişe ustası camdan semazen yaparak başkan Petermann’a hediye etti ardından şişe yapımını ve topraktan kase yapını izleyen Petermann, diğer stantları gezdi ve Anadolu Müzesi hakkında da yetkilerden bilgi aldı.

İBUV e.V dernek başkanı Erhan Tufan, etkinliğin amacını Anadolu kültürünü Hammlılara tanıtmak olduğunu söyledi.Etkinliğe katılan Alman misafirlerin Anadolu kültüründen çok etkilendiğini söyleyen Tufan, 4 gün boyunca süren etkinlilerin kentteki farklı kültürlerin yakınlaşmasına vesile olacağına inandığını dile getirdi. Türk mutfağının Anadolu kültürünün bir parçası olarak sergilendiği festivalde el sanatı da ön planda tutuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.