Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ameliyat yeri fıtığı SILS yöntemiyle tedavi edildi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde daha önce köpek kisti ameliyatlarında kullanılan tek kesiden laparoskopik (SILS) yöntem bu defa fıtık ameliyatında kullanıldı. İki yıl önce karın içinde dev kitle nedeniyle...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ameliyat yeri fıtığı SILS yöntemiyle tedavi edildi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde daha önce köpek kisti ameliyatlarında kullanılan tek kesiden laparoskopik (SILS) yöntem bu defa fıtık ameliyatında kullanıldı.

İki yıl önce karın içinde dev kitle nedeniyle ameliyat olan ve sonrasında ameliyat yerinde fıtık gelişen hastaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tek kesiden laparoskopik (SILS) yöntemle fıtık tamiri uygulandı. Ameliyatı başarıyla gerçekleştiren Doç. Dr. İlhan Karabıçak, "Hastamız 2 yıl önce batın içi tümör ameliyatı olmuş. Daha sonra ameliyat yerinde fıtık oluşmuş. Bizim polikliniğimize başvurdu. Biz hastaya ülkemizde bu tip fıtık tamirinde şimdiye kadar 3 hastada uygulanmış olan bir tekniği, SILS tekniğini uyguladık. Bu teknikte hastanın karnında, fıtıktan uzak bir bölgeye 2 santimeterlik bir kesi yapılıyor ve bu delikten içeri bir yama atılıyor. Hastanın fıtıklı bölgesi bu yama kullanılarak, karnının iç kısmından kapalı olarak tamir ediliyor. Hastalar büyük ve ciddi bir ameliyat olmasına rağmen, ameliyattan bir gün sonra kalkıp dolaşmaya ve yemek yemeye başlıyorlar. Yara iyileşmesi çok çabuk oluyor. Hastalar normal aktivitelerine çok çabuk dönüyorlar. Bizde hastamızı ikinci günün sabahı taburcu ettik. Bu tekniğin bir avantajı da hastanın karnında dışarıdan bakıldığında görülmeyecek kadar küçük bir iz kalıyor." dedi.

SILS tekniğini karaciğer tümörlerinin cerrahi tedavisinde en çok uygulayan merkezin OMÜ Tıp Fakültesi olduğunu kaydeden Karabıçak, söz konusu tekniğin daha önce uygun hastalarda pankreas ve dalak hastalıklarının cerrahi tedavisinde kullanıldığını en son olarak ise fıtık tamirinde de aynı yöntemin başarıyla uygulandığını kaydetti.

Başarılı bir şekilde SILS tekniği ile fıtık tamiri olan 68 yaşındaki Recep Uygar, "İki yıl önce karnımdan dev bir kitle çıkartmışlardı. Ameliyat yerimde şişlik oluşunca İlhan hoca fıtık olduğumu söyledi. 2 gün önce ameliyat oldum. Bugün eve gönderiyorlar. Karnımın sol tarafında 2 santimetrelik bir kesi var. İlhan Hoca bu delikten içeri yama koyup fıtığı tamir ettiklerini söyledi. Hiç ameliyat olmamış gibiyim." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.