Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amasya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet Bayramı Amasya’da törenle kutlandı. Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları programı, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ve Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Amasya’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyet Bayramı Amasya’da törenle kutlandı.

Yavuz Selim Meydanı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları programı, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in askeri araç üzerinde selamlaması ile başladı. Törende konuşan Vali İbrahim Halil Çomaktekin, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun silah arkadaşlarını, kanlarıyla bu topraklan vatan yapan aziz şehitlerimiz ile gazilerimizi ve milli mücadele ateşinin yakıldığı, Cumhuriyetin doğum belgesi olarak nitelenen Amasya Tamimi'nin dünyaya duyurulduğu Amasya'da, bu destansı mücadeleye destek veren Amasyalıları minnet ve şükranla anıyorum." dedi.

Cumhuriyet Bayramı’nın doğulusu, batılısı, güneylisi ve kuzeylisinin onur duyması gereken bir gün olduğunu belirten Vali Çomaktekin, "Ulusal Kurtuluş Savaşı; Her türlü yoksulluk ve imkansızlık içerisinde başarılmış, dünyadaki mazlum milletlere örnek olmuş bir mücadeledir. Dünyadaki pek çok ulusun özlemini duyduğu, fakat hala elde edemediği insan hak ve hürriyetlerine dayanan rejimlerin en faziletlisi olan Cumhuriyetin ilanıyla, ülkemiz dünya ulusları arasındaki onurlu yerini almıştır. Cumhuriyeti ayakta tutan yegane kuvvet milletin kendisidir." diye konuştu.

Tören düzenlenen resmi geçidin ardından sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.