Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınok: Yozgat’ta ikinci el otomobil piyasası hareketli

Yozgat’ta ikinci el otomobil piyasası son yılların en hareketli dönemini yaşıyor. Galericiler Sitesi esnafı araç alacak vatandaşları uyararak, otomobil fiyatlarının okulların tatil olmasıyla daha da yükselebileceğini söyledi.Yozgat Galericiler...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altınok: Yozgat’ta ikinci el otomobil piyasası hareketli
Yozgat’ta ikinci el otomobil piyasası son yılların en hareketli dönemini yaşıyor. Galericiler Sitesi esnafı araç alacak vatandaşları uyararak, otomobil fiyatlarının okulların tatil olmasıyla daha da yükselebileceğini söyledi.

Yozgat Galericiler Sitesi Başkanı Vedat Altınok yaptığı açıklamada, 2. el otomobil fiyatlarının geçen yıla oranla 3 ile 5 bin lira arasında arttığını söyledi. Altınok, "Araç almak isteyen vatandaşlarımızın şimdiden almalarını tavsiye ederiz, çünkü önümüzde yaz tatili dönemi var. Şu an fiyatlar zaten biraz yüksek, tatille birlikte bu fiyatlar daha da artabilir. Bu yüzden araç alacak vatandaşlarımız için bu günler tam zamanı diyebiliriz." dedi.

Vatandaşların genelde tercihini Avrupa araçlardan yana kulllandığını söyleyen Altınok, "Avrupa araçlar, yerli araçlara nazaran daha fazla tercih ediliyor. Şu an normal bir Avrupa araba alacak vatandaşlarımız en az 25 bin lirayı gözden çıkarması gerekiyor, bu fiyatlar 50 bin liraya kadar çıkıyor. Yerli araçlarda da artış söz konusu. Geçen yıl 8-9 bin lira olan Fiat ve Renault grubu otomobiller şu an 12-13 bin liraya yükseldi. Otomobil alacak vatandaşlarımız, aracı almadan mutlaka bir testten geçirmesi gerekir. Bu konuda Çemsan mevki 100. Yıl Sanayisi yönündeki oto test servisinde 100 lira ücretle kaportadan motor kısmına, balatadan diğer aksamlara kadar check-up yaptırlabilir ve gönül rahatlığıya aracını alabilir." hatırlatmasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.