Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alperen Ocakları: İstanbul'un Fethi en kutlu adımlardan biri

Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Ocak İl Başkanı Süleyman Solmazgül, "Tarih boyunca nice zaferlere imza atan necip milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un Fethidir" dedi. Süleyman Solmazgül,...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2015 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alperen Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Ocak İl Başkanı Süleyman Solmazgül, "Tarih boyunca nice zaferlere imza atan necip milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un Fethidir" dedi.

Süleyman Solmazgül, yaptığı yazılı açıklamada, Fatih Sultan Mehmet’in 21 yaşında iken ‘Fatih’ unvanı aldığı, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasına neden olan, Hz. Peygamber Efendimizin müjdesine mazhar olunan İstanbul’un fethinin 562. yıldönümünün kutladığını belirtti. Fethin Türk milleti için öneminin büyük olduğunu vurgulayan Solmazgül, “Tarih boyunca nice zaferlere imza atan necip milletimizin en kutlu ve en büyük adımlarından birisi de İstanbul’un fethidir. İstanbul’un fethi, hem milli tarihimiz hem de dünya tarihi için adeta bir dönüm noktası olmuştur. İstanbul'un Fethi, yıkılmaz sanılan Bizans surlarının yıkılabileceğini, 'sağlam bir inanç ve iman' gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Bu anlamda İstanbul’un fethi, Türk Milletinin dünya tarihindeki silinmez mührü olarak yer almıştır. Tarihte çok uzun süre alınması imkânsız gibi görünen İstanbul büyük komutan ve devlet adamı Fatih Sultan Mehmet’in dehası ve akıl dolu hamlesiyle Milletimizin ve İslam’ın egemenliğine girmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Fatih Sultan Mehmet'ten bahsedince Ayasofya'dan bahsetmemek olmaz” diyen Solmazgül, “Ayasofya, 482 yıl cami olarak hizmet gördü. Ama 1935'te müzeye çevrildi, o günden bugüne cami olmayı bekliyor. Ayasofya kilise değil, müze de değil, bilakis camidir. Cami olmasına rağmen kamuoyu tarafından tam olarak bilinmeyen nedenle 27 yıldır ibadete kapatılmıştır. Hatırlarsınız; 88 yıl sonra Sümela Manastırı ibadete açılmıştır. Hıristiyan Ortodokslara müze statüsünde olan bir yerde ayin yapılmasına müsaade eden zihniyet, biz Müslüman Türklerin yaptığı müracaatları dikkate bile almamış, Ayasofya'da namaz kılmamıza ve ibadet yapmamıza izin vermemiştir. Bu durumu büyük Türk milletinin takdirlerine sunuyorum. Herkes bilsin, Ayasofya’sız İstanbul, İstanbul'suz Türkiye olmaz. Ayasofya'nın aslına dönmesi, inşallah Büyük Birlik Partililere, Alperenlere nasip olacaktır" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.