Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almaya İçin Alternatif, Ortadoğu'dan göçe karşı

Almanya İçin Alternatif (AfD) adlı partinin başkan yardımcısı Alexander Gauland Ortadoğu ülkelerinden gelen göçün durdurulmasını istedi. Gauland, "Kültürel geleneğimize tamamen yabancı olan insanların göçünü teşvik etmemeli, hatta...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya İçin Alternatif (AfD) adlı partinin başkan yardımcısı Alexander Gauland Ortadoğu ülkelerinden gelen göçün durdurulmasını istedi.

Gauland, "Kültürel geleneğimize tamamen yabancı olan insanların göçünü teşvik etmemeli, hatta buna son vermeliyiz." dedi. Almanya’da entegre olma konusunda çok zorluk çeken kültürel geleneklerin bulunduğunu söyleyen Gauland, bu kültürel geleneklerin vatanının Ortadoğu olduğunu dile getirdi.

Gauland kısa bir süre önce de İslam’ın Alman toplumuna entegre edilmesinin düşünülebilir bir şey olmadığını söylemişti. Brandenburg’da da partisinin başkanı olan politikacı, Angela Merkel’in ‘İslam Almanya’ya ait’ sözüne de “Bunu söylemek için 200 yıl lazım” diye karşılık vermişti.

Gauland’a göre Almanya’nın üstesinden gelemeyeceği paralel toplumların oluşmaması gerekiyor. Euro para birimine karşı söylemlerle Almanya’nın siyasi arenasına dahil olan AfD, kısa süre içinde yükselişe geçmiş, bu esnada da İslam karşıtı söylemleri öne çıkarmıştı. Parti, sık sık İslam karşıtı Pegida’yi desteklemekle de suçlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.