Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’dan gelip Muş’a yatırım yaptılar

Almanya’da uzun yıllardır yaşayan ve Muş’ta yaptıkları yatırımlarla ön plana çıkan Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşler, ilde bu defa turizm sektöründe önemli bir yatırıma imza attılar.Almanya’nın Münster kentinde Restorant işletmeciliği...

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2015 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2015 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’dan gelip Muş’a yatırım yaptılar
Almanya’da uzun yıllardır yaşayan ve Muş’ta yaptıkları yatırımlarla ön plana çıkan Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşler, ilde bu defa turizm sektöründe önemli bir yatırıma imza attılar.

Almanya’nın Münster kentinde Restorant işletmeciliği yapan Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşler, Muş’a yatırım yapmaya devam ediyor. Daha önce çeşitli gayrimenkul ve iş merkezileri kuran Tanzlı kardeşler, bu defa modern ve lüks tasarımı ile dikkat çeken Mir Saray Otel ile yatırımlarına bir yenisini daha eklediler. Yaklaşık 2 yıldır inşaat çalışması devam eden ve bölgede bir ilk sayılabilecek otel ile Muş turizmine büyük ölçüde katkıda bulundular.

Yurt dışında ve ülkenin çeşitli bölgelerinde yatırım yapan iş adamlarına seslenen Şehmus ve Mücahit Tanzlı kardeşler, “Hemşehrilerimizin Muş’a ahdi vefa borcu var ve herkes bu borcu yatırımla ödemeli. Avrupada yaşayan yurttaşlarımızın Muş’a yatırım yapmaları için onlara sürekli cesaret veriyor ve davet ediyoruz. Muş ilimiz daha çok bakir ve yatırıma en müsait illerden biridir. Ne yazık ki yıllarca ihmal edilmiş ve yatırımcılar hep uzak durmuşlardır. Bu tabunun yıkılması ve yatırımların yapılması gerekiyor. Yatırımcıların Muş’tan diğer illere gitmesine üzülüyoruz ve tam tersi durumda buraya yatırım yapmalarını istiyoruz.” dedi.

“20 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”

Yaklaşık 2 yıl inşaat çalışması devam eden ve bu hafta itibarı ile hizmet vermeye başlayacak olan Mir Saray Oteli’nde yaklaşık 20 kişinin istihdam edildiğini ifade eden İş Adamı Şehmus Tanzlı, şunları söyledi: “Mir Saray Otelimizin hizmet kapasitesi her zaman artmaktadır. Yani şu anda yeni açılan bir tesis olduğumuzdan dolayı yaklaşık 20 gencimizi istihdam ettik. İleriki süreçte kapasitenin çalışma oranına göre istihdamda sayı giderek artacaktır. Bu da bizim Muş’ta gençlerimize iş ve aş sağlama noktasında bir yatırımımız olacaktır. Kısacası yatırımla birlikte ciddi bir istihdam sağlamış olacağız.”

“100 YAKAT KAPASİTESİ İLE HİZMET VERECEK”

Mir Saray Oteli’nin 3 yıldızlı olup 41 oda ve 100 yatak kapasiteli olduğunu kaydeden İşadamı Tanzlı, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın 2014 yılı hizmete açılma onayı ile gerekli tüm çalışmalarımızı tamamladık. Otelimizde 41 oda mevcut olup 100 yatak kapasitelidir. Otelimizin gerek iç dekorasyonu gerekse diğer hizmet alanları ile tamamen birinci sınıftır.” dedi.

Turizm sektöründe yeni yatırımı ile dikkat çeken Mir Saray Otel’in döşemeleri, mobilyaları ve diğer iç dizaynı ile Muş’ta bir ilk olma özeliği taşıdığını vurgulayan Tanzlı, “Otelimizde ayrıca toplantı ve konferans salonu mevcut olup, bunun yanında değişik tasarımıyla kahvaltı salonu, lobi, otopark, merkezi klima ve özel merkezi havalandırma sistemine sahiptir. Otelimizin her bir odası bir saray odası konforundadır. Özellikle balayı odamız mevcut olup iç mimarisi ile adeta konuklarımızı büyüleyeceğinden eminiz. Odalarımız 5 yıldız konforunda olup tek, çift ve 3 kişilik yataklıdırlar. Her bir konuğumuz kendini özel hissedecektir. Büyük ekran LCD ekran televizyon, visko yataklarla her odada oturma grubu bulunmaktadır.” diye konuştu.

“YAKLAŞIK 4 MİLYON LİRALIK YATIRIM”

Sadece Muş’ta değil bölgede bile bu konforda bir otelin zor bulunduğunu vurgulayan Şehmus Tanzlı, “Bu yatırım Muş için çok önemlidir. Çünkü biz bu otelimizi hizmete açmadan önce sadece bölgede değil ülke genelinde bir örnek olması için özel tasarımlar yaptık. Muş’a yakışan ve Muş’a gelecek olan konukların kendilerini en iyi şekilde ağırlayacak bir otel. Bu konuda iddialı olduğumuzu bir daha belirtmek istiyoruz. Muş’a ve bölgemize hayırlı olmasını diliyoruz. Bu yatırımın Muş’a yakıştığı inancındayız. Umarız bu yatırımımız diğer iş adamlarına örnek olur ve onların da Muş’a yatırım yapmasına vesile olacaktır”. şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.