Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'daki belediyeden hırsız 10 bin Euro çaldı

Almanya'nın şehirlerinden Schwaebisch Gmünd Belediyesi'nin binasına hırsız girdi. Belediye binasındaki en güvenli kasayı soyan hırsız veya hırsızların çelik kasadan 5-10 bin Euro arasında para çaldığı bildirildi. Soygun sırasında binaya...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 19:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 19:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın şehirlerinden Schwaebisch Gmünd Belediyesi'nin binasına hırsız girdi. Belediye binasındaki en güvenli kasayı soyan hırsız veya hırsızların çelik kasadan 5-10 bin Euro arasında para çaldığı bildirildi. Soygun sırasında binaya verilen hasarın ise yaklaşık 10 bin Euro olduğu tahmin ediliyor.

Önceki gece, belediyenin en güvenli kasalarının birinden yüklü miktarda para çalınması, herkesi şaşkına çevirdi. Hırsızın güvenlik kameralarına yakalanmadan en güvenli kasayı soyması, belediyede güvenlik zaafı olduğu yorumlarına sebep oldu.

Soygunun ertesi günü yerel saatle sabah saat 07.00’de belediyeye gelen memurlar, ortalığın dağıtıldığını ve kasanın boşaltıldığını görünce şok yaşadıklarını ifade etti. Çelik kasadan çalınan paraların Kültür Dairesi, Eğitim Dairesi, Turistik ve Pazarlama dairelerine ait olduğu bildirildi. Hırsız veya hırsızların belediyenin en hassas bölümlerinden geçerek, kasaya ulaşması belediye yetkililerini ve polisi hayrete düşürdü. Güvenlik kameralarını ve alarm sistemini devre dışı bırakan kişi veya kişiler kayıplara karışırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Hırsızlık olayına el koyan kriminal dairesinin, olayla ilgili geniş açıklamayı önümüzdeki günlerde yapması bekleniyor. Polis yetkilileri fail veya faillerin binayı çok iyi gözlemlediği ve bildiklerinin tahmin edildiğini dile getirdi. Hırsızların, kriminal polislerin vatandaşlara hırsızlığa karşı nasıl korunabilecekleri konusunda bilgi verdiği zemin kattaki odaya da girmesi trajikomik bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.