Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da otobüs yolculuğu hem ucuz hem de rahat

Almanya'da geçen yıl yasalarda yapılan bir değişiklikle ulaşım sektörüne giren otobüs şirketlerinin hizmetlerinin kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Fernbusse.de adlı internet sitesinin hesaplarına göre bu yılın ilk sekiz ayında...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2014 19:14
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2014 19:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da geçen yıl yasalarda yapılan bir değişiklikle ulaşım sektörüne giren otobüs şirketlerinin hizmetlerinin kullanımı her geçen gün daha da artıyor. Fernbusse.de adlı internet sitesinin hesaplarına göre bu yılın ilk sekiz ayında toplam 14,5 milyon yolcu otobüs ile seyahat ederken, yıl genelinde 21 milyon yolcunun otobüs yolculuğu yapması bekleniyor.

Almanya genelinde otobüs yolculuğuna olan rağbet artarken, büyük ve orta büyüklükte kentler, otobüs şirketlerinin ulaşım ağına katılmış durumda. Bunda önemli faktörler önemli rol oynuyor. Alman Demiryolları'nın tren biletlerine kıyasla otobüs biletleri çok daha ucuzken, ulaşım süresinde seçilen güzergaha bağlı olarak önemli bir fark da olmuyor. İnternet üzerinden bilet almak istediğinizde iki bilet arasında fiyat farkını hemen görebiliyorsunuz.

Otobüs ile Berlin'den Münih'e yolculuk için tek kişilik bilet fiyatları 22 Euro'dan başlarken, tren bileti ise 95 Euro'dan başlıyor.

Almanya'da kullanılan otobüsler, Türkiye'dekine göre biraz daha eski ve her yolcu için bir TV ekranı yok. Ayrıca Türkiye'deki otobüslerde ücretsiz su ve kek ikramı da yapılırken, Almanya'da bu hizmetleri ancak ücret karşılığında alınabiliyor.

Bu arada otobüs şirketleri ile rekabet etmek isteyen Alman Demiryolları da az da olsa bir kaç hatta otobüs ile ulaşım imkanı sunmaya başladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.