Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da koalisyon ortakları arasında asgari ücret tartışması

Almanya'da Büyük Koalisyon ortakları Birlik (CDU/CSU) partileri ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasındaki asgari ücret uygulamasında değişiklikler üzerindeki tartışmalar sürüyor. Bu ve diğer eyaletler arası bütçe denkleştirmesi gibi tartışmalı...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 17:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'da Büyük Koalisyon ortakları Birlik (CDU/CSU) partileri ve Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasındaki asgari ücret uygulamasında değişiklikler üzerindeki tartışmalar sürüyor. Bu ve diğer eyaletler arası bütçe denkleştirmesi gibi tartışmalı konuları ele almak üzere düzenlenen toplantıda anlaşmaya varılamadı.

SPD Genel Sekreteri Yasmin Fahimi basın toplantısında asgari ücrette herhangi bir değişiklik yapılmayacağını, şartların hafifletilmesi ve istisnalar söz konusu olmadığını açıkladı. SPD Başkanı Sigmar Gabriel de değişiklikler olmayacağını söyledi. Birlik partilerinden ise asgari ücret uygulamasında şirketlerin protokol tutma zorunluluğunun hafifletilmesini talepler gelmeye devam ediyor.

Hükümet zirvesi öncesi Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) lideri, Bavyera Başbakanı Horst Seehofer asgari ücrette önemli değişiklikler yapılmasını istemişti. Federal Meclis’teki CSU Eyalet Grubu Başkanı Gerda Hasselfeldt ise “SPD sorunlara göz yumamaz. O yüzden çözüm yolu bulmaya yönelik çalışma yapmayı kararlaştırdık.” açıklamasında bulundu. Eyaletler arası bütçe denkleştirmesi konusunda ise parti yönetimi ve Federal Meclis grupları yönetimi seviyesinde görüşmelerin devam etmesi kararlaştırıldı. Bunun yanı sıra Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in (SPD) iş güvenliği konusunda yeni düzenlemeler konusunda da mutabakat sağlanamadı.

Diğer bir konu ise yüksek voltaj doğru akım iletim hatlarının genişletilmesi konusu da açık kaldı. Zirvede ayrıca mülteci konusu ele alındı. Hükümet ortakları, Akdeniz’de arama kurtarma çalışmalarına Almanya’nın daha fazla aktif olacağını duyurdu. Bunun yanı sıra insan kaçakçılığına karşı mücadelede Almanya’nın katkı sağlayabileceği dile getirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.