Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da ilkokullarda bilgisayar dersi başladı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde tüm kamu kurumlarında dijitalleşme çalışmalarının başlaması ile birlikte dijital konularında eğitime de önem verilmeye başlandı. Daha küçük yaştan itibaren çocukların bu alana ilgilerini...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2015 18:13
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2015 18:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinde tüm kamu kurumlarında dijitalleşme çalışmalarının başlaması ile birlikte dijital konularında eğitime de önem verilmeye başlandı. Daha küçük yaştan itibaren çocukların bu alana ilgilerini çekmek ve de kullanmalarını öğretebilmek için ilkokullarda da bilgisayar dersi verilecek.

KRV eyaletinde eğitim sezonunun başlaması ile birlikte beş ilkokulda pilot proje olarak bilgisayar dersi uygulanmaya başladı.

KRV Eğitim Bakanlığı bu projeyi yarım milyon Euro ile öğretmen ve materyal masrafını üstlenerek destek sağlıyor. Ayrıca eyalete ait destek bankasının da bu tür projelere 87 proje için 124 milyon Euro ile destek verdi. KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, “Eyalet, dijitalliği pedagojik bir program ile müfredata yerleştirdi.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.