Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da geleneksel semt pazarlarına ilgi artıyor

Toplumsal refahın en önemli faktörlerinin başında yerli üretimin teşvik edilmesi geliyor. Bu kapsamda yerel ekonomileri canlandırmak amacıyla “Semt Pazarımı Seviyorum” (Love Your Local Market) adı altında uluslararası bir kampanya başlatıldı....

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Toplumsal refahın en önemli faktörlerinin başında yerli üretimin teşvik edilmesi geliyor. Bu kapsamda yerel ekonomileri canlandırmak amacıyla “Semt Pazarımı Seviyorum” (Love Your Local Market) adı altında uluslararası bir kampanya başlatıldı. Kampanyaya Almanya’nın 12 ayrı bölgesinde faaliyet gösteren 60 semt pazarı da katılıyor.

Yerel ve bölgesel ekonomileri canlandırmak için “Semt Pazarımı Seviyorum” (Love Your Local Market) adıyla oluşturulan uluslararası platforma 16 ülkeden 2 bin civarında semt pazarı destek veriyor. Kampanya çerçevesinde sosyal, kültürel ve ekonomik alanda önemli bir yer tutan yerel pazarların canlandırılması ve ticaret yapan çitçilerin desteklenerek bölgesel ekonomilere katkı sağlaması hedefleniyor.

Yeni kampanya kapsamında bilinçli tüketicilerin, pazarları yeniden bir buluşma noktası olarak görmesi için çeşitli kültürel etkinlikler düzenleniyor. Mayıs ayı ortasında başlayan tanıtım etkinlikleri ay sonuna kadar sürecek. “Semt Pazarımı Seviyorum” kampanyasına Almanya’nın 12 bölgesindeki 60 semt pazarı da katılıyor.

Hamburg’da Neugraben, Langenhorn Schmuggelstieg, City Süd Hammerbrook ve City Nord semt pazarları da farklı tanıtım etkinlikleriyle kampanyaya destek veriyor.

Hamburg Pazarcılar Esnafı Eyalet Birliği Başkanı Wilfried Thal, “Pazar yerleri halkın buluştuğu ve toplumsal ilişkilerin canlı kalmasını sağlıyor. Semt pazarlarından alışveriş yapanlar, bölgesel ölçekteki piyasaya destek oluyor. Böylece gelenek ve modernite birbirine bağlanıyor. Yöresel tüccarlar da taze ve kaliteli ürünleri doğrudan sergileme imkanı elde ediyor.” diye konuştu.

Yeni kampanyayı destelediğini belirten Hamburg Toptancı Hali Genel Müdürü Eliane Steinmeier ise şunları söyledi: “Hamburg, Almanya’nın en önemli semt pazarlarının bulunduğu kentlerin başında geliyor. Toptan meyve, sebze ve çiçek ticaretinin en büyük pazarlarından biri olarak bu kampanyayı destekliyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.