Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da Asgari Ücret Komisyonu işbaşı yaptı

Almanya’da 1 Ocak 2015’den bu yana yürürlükte olan 8,50 Euro’luk asgari ücretin gelecekte hangi periyotlarla ve ne kadar yükseleceği konusunu araştıracak ve her iki yılda bir rapor sunacak Asgari Ücret Komisyonu dün kuruluş toplantısını...

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2015 19:24
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2015 19:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da 1 Ocak 2015’den bu yana yürürlükte olan 8,50 Euro’luk asgari ücretin gelecekte hangi periyotlarla ve ne kadar yükseleceği konusunu araştıracak ve her iki yılda bir rapor sunacak Asgari Ücret Komisyonu dün kuruluş toplantısını yaptı. İşverenler ve sendika temsilcilerinden oluşan 9 kişilik komisyonun başkanlığını Dr. Henning Voscherau üstlendi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Federal Çalışma Bakanı Andrea Nahles, asgari ücreti düzenleyecek yasa için yola koyulduklarında siyaset tarafından belirlenen bir asgari ücreti hedeflemediklerini anlattı.

"Bunun yerine nötr, müstakil ve bağımsız bir komisyondaki sosyal partnerlerimiz asgari ücreti belirlemeliler." diyen Nahles, işveren ve işçi temsilcilerinden oluşan komisyonun çalışmasının toplu sözleşmelerin bağımsızlığını da güçlendireceği anlamına geleceğini vurguladı. Komisyon Başkanı Voscherau ise heyetin çalışmalarının toplu sözleşmeler ve gelir düzeyindeki gelişmelere odaklı yapacağını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.