Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da annelerden cinayetlere karşı uyarı nöbeti

Berlin’deki tarihi Brandenburg Kapısı’nda uyarı nöbeti tutan değişik dinlerin temsilcileri din adına katliam yapılmasına karşı duruş sergiliyor. Öncelikle kadınların yer aldığı nöbetin hayata geçirilmesine sağlayan insan hakları...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Berlin’deki tarihi Brandenburg Kapısı’nda uyarı nöbeti tutan değişik dinlerin temsilcileri din adına katliam yapılmasına karşı duruş sergiliyor. Öncelikle kadınların yer aldığı nöbetin hayata geçirilmesine sağlayan insan hakları savunucusu Seyran Ateş, “Biz kadınlar, anneler, insanları yetiştirmek, büyütmek, yaşatmak için uğraşıyoruz. Biz anneler insanların öldürülmesine karşıyız” dedi.

Berlin’de çeşitli dinlerin temsilcileri, dini istismar eden fanatikliğe karşı her ay birlikte nöbet tutuyor. Nöbet tutma fikri Fransa’daki Charlie Hebdo olayından önce insan hakları savunucusu ve avukat Seyran Ateş tarafından hayata geçirildi. Gazze'deki savaşı televizyonda izlerken bu fikre vardığını ve öncelikle bir anne, insan dünyaya getiren bir varlık olarak insanların katledilmesine sessiz kalamayacağını iliklerine kadar hissettiğini anlatan Ateş, ilk ortak uyarı nöbetini geçen yıl eylül ayında Hıristiyan, Musevi, Müslüman ve Alevilerin temsilcileriyle Berlin’deki tarihi Brandenburg Kapısı‘nda gerçekleştirdi. Önümüzdeki ay yapılacak uyarı nöbetine bir ateist temsilci de katılacak.

İnsan hakları savunucusu Ateş, “Biz dinlerin bir arada barış içinde yaşamasını istiyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz. Biz din adına, Allah adına katliam yapılmasına karşıyız ve buna katlanamıyoruz. Bu düşüncemizi de Müslüman, Musevi, Hıristiyan ve Aleviler olarak bu uyarı nöbeti ile tüm insanlığa duyuruyoruz.” dedi.

KENDİMİ DİNDAR OLARAK GÖSTERMEKTEN ÇEKİNMİYORUM

Brandenburg Kapısı’ndaki uyarı nöbetinde değişik dinlerin temsilcileri ellerinde “Ben Müslümanım” ya da “Ben Museviyim”, “Ben Hıristiyanım”, “Ben Aleviyim” diye başlayan ve “Ben yaşamak istiyorum. Allah adına öldürmeye hayır!” diye devam eden yazıların bulunduğu dövizler taşıyor. Bir soru üzerine kendisini “dindar bir insan” olarak nitelendiren insan hakları savunucusu Ateş, “Tabii, ben Müslümanım ve dövizi ben kendim taşıyorum. Ben ve bu uyarı nöbetine katılan insanlar, dine yakın olduğumuzu ve kendimizi dindar olarak göstermekten çekinmediğimizi de göstermiş oluyoruz.” diyerek bu konuda bir duruş sergilediklerini söyledi. Ateş, “Biz anneler insanları yaşatmak, yetiştirmek, büyütmek için uğraşıyoruz. İnsanların öldürülmesine karşıyız.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.