Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da 13 yıllık eğitim için 99 bin imza toplandı

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde turbo Abitur (ilkokuldan sonra 8 yıl) konusunda tartışma bitmek bilmiyor. Kamuoyunda 12 yıllık abitur olarak bilinen G8’in uygulamasına karşı çıkan ailelerin kurduğu ‘G9, hemen’ inisiyatif toplam...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2015 18:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2015 18:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde turbo Abitur (ilkokuldan sonra 8 yıl) konusunda tartışma bitmek bilmiyor. Kamuoyunda 12 yıllık abitur olarak bilinen G8’in uygulamasına karşı çıkan ailelerin kurduğu ‘G9, hemen’ inisiyatif toplam 99 bin imza toplayarak KRV Meclisi’ne verdi. Böylece konu meclis gündemine taşınmış oldu. Bir uygulamanın tekrar görüşülmesi için KRV meclis kanunlarına göre gerekli olan asgari imza sayısı 66 bin. Böylece meclis en geç altı ay içerisinde bu uygulamayı tekrar gündemine alarak yeniden tartışacak.

2014 yılı sonunda KRV Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann başkanlığında toplanan yuvarlak masada 13 yıllık abitura (G9) geri dönülmemesi kararlaştırılmasına rağmen ‘G9, hemen’ aile inisiyatifi bu kararı değiştirmek için harekete geçti. İnisiyatifin sözcülerinden Marcus Hohenstein niçin imza kampanyası başlattıklarını şu cümlelerle anlattı: “İyi eğitim zaman ister. Bundan dolayı KRV’de de aynı Aşağı Saksonya’da olduğu gibi 13 yıldan sonra abitur diploması uygulamasının tekrar doğal uygulama olmasını istiyoruz.” Marcus Hohenstein bu kampanyadan sonuç alamamaları durumunda da konunun peşini bırakmayacaklarını vurguluyor.

Sonuç alamamaları durumunda yeni bir kanun için şartları zorlamak için başka bir kampanya başlatacaklar. Eyalette oy hakkı olan 1,1 milyon seçmenin imza vermesi durumunda konu meclis gündemine kanun değişikliği şeklinde tekrar gelecek. Bu arada Eğitim Sendikası da(VBE) 13 yıldan sonra abitur (G9) sistemine geri dönüşü desteklemediğini açıkladı. Fakat sendika buna rağmen G8 eğitim sisteminin tekrar gözden geçirilerek düzltmeler yapılması taraftarı olduğununda altını çizdi. Löhrmann’ın G8’de ev ödevlerini azaltması gibi bir dizi tedbir ile düzenlemeler yapması da G9 karşıtlarını tatmin etmiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.