Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya ve ABD arasındaki güvenlik işbirliği ele alındı

Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'ne (CSU) yakınlığı ile bilinen Hans Seidel Vakfı (HSS) tarafından programda Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. Programın ana konusu ise ABD'li NSA istihbarat...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2014 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2014 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi'ne (CSU) yakınlığı ile bilinen Hans Seidel Vakfı (HSS) tarafından programda Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yapıldı. Programın ana konusu ise ABD'li NSA istihbarat biriminin Almanya'yı dinlemesi skandalı sonrası güvenin nasıl tekrar sağlanacağı idi. Programda ABD'nin Berlin Büyükelçisi John B. Emerson, Almanya ile başta Irak olmak üzere bazı konularda ayrı düşseler de transatlantik ilişkinin yıllardır çok iyi yürüdüğünü söyledi.

Başbakan Angela Merkel'in telefonunun dinlenmesinin şart olmadığını kaydeden ABD'li diplomat, terör ve internet üzerinden yapılan casusluklara dikkat çekti. Dünyadaki sorunları ülkelerin tek başına çözmesinin mümkün olmadığını dile getiren büyükelçi, durumun tekrar gözden geçirilmesinin yerinde olacağını kaydetti ve alkışlarla kürsüden indi.

NSA skandalı sonrası mecliste komisyon kurulduğunu hatırlatan CDU/CSU İç Politika Sözcüsü Stephan Meyer, ABD ile güvenlik alanındaki işbirliği sayesinde en az 10 saldırının engellendiğini söyledi ve NSA'nin hedefinde Alman vatandaşların olmamasına rağmen NSA konusunda dünyada en çok tepkiyi Almanların verdiğini dile getirdi. NSA skandalı sonrası iki ülke arasındaki güvenin zedelendiğini söyleyen Münih Güvenlik Zirvesi şefi Alman diplomat Wolfgang İschinger ise istihbarat sayesinde dünyadaki gelişmeler konusunda daha akıllı hareket edebildiklerini belirtti.

Programda istihbarat konusunda ABD'nin teknik ve personel açısından Almanya'da çok ileri olduğu da öne çıkan bir konu oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.