Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya İş Hayatı Dernekleri vizyonunu genişletti

Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (BUV), yaklaşık 30 federal milletvekilinin ve 500'e yakın misafirin katıldığı görkemli bir programla yıllık genel kurul toplantısını Berlin’in önemli meydanlarından biri olan Pariser Platz´daki...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 19:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya İş Hayatı Dernekleri vizyonunu genişletti
Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (BUV), yaklaşık 30 federal milletvekilinin ve 500'e yakın misafirin katıldığı görkemli bir programla yıllık genel kurul toplantısını Berlin’in önemli meydanlarından biri olan Pariser Platz´daki Allianz Forum´da gerçekleştirdi.

Türk ve Alman siyasi ve ekonomi çevrelerinin önde gelen isimlerinin ödünde gerçekleştirilen seçimde yeni idari başkan, genişletilmiş yönetim kurulunun başkanı ve kasa denetçisi belirlendi. 12 saat süren programda federasyonun tüzüğü oylamaya sunularak tedavülden kaldırıldı, düzenlenen bir ödül töreni ile de iş hayatının önde gelen isimleri onurlandırıldı.

Yaklaşık 3 bin şirketi ve 15 bölgesel işadamı derneğini çatısı altında toplayan Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu BUV´un başkanlığına Osman Kımıl yeniden seçildi. Kımıl, “Kongredeki seçimde ileri demokrasi örneği sergiledik” dedi. 72 oyun tamamını alarak başkan seçilen Kımıl, BUV’un geleceğe dair vizyonunu katılımcılarla paylaştı. Kımıl, “Gelecekte BUV işbirliğini büyütecek. Daha yenilikçi bir yaklaşım sergileyecek ve iş dünyasında daha fazla angaje olacak.” şeklinde konuştu.

50 yıl önce Türkiye’den Almanya’ya ilk kez işçilerin geldiğini hatırlatan Kımıl, “O zaman bizler bir misafir işçiydik, bugün ise işveren konumundayız. Eskiden bavullarımız vardı, artık şirketlerimiz var. Almanya’nın vazgeçilmez bir parçası haline geldik.” dedi. BUV’un Almanya’daki değişimin bir parçası haline gelmesini hedeflediğini belirten Kımıl, “Bu yüzden BUV’yi 15 sene önce kurduk. Bugün BUV bünyesinde 20 yerel işadamı derneği ve toplamda 3 bin büyük ve orta çaplı işletme var. Bu işletmeler toplam 40 bin işçiye istihdam sağlıyor.” diye konuştu.

Osman Kımıl konuşmasını noktalarken yeni yönetime yeni çalışmalarında başarılar diledi. Yeni yönetimde Genişletilmiş Yönetim Kurulu Başkanı olarak Gerhard Baunmeister ve kasa denetçisi olarak Misak Consulting şirketinin müdürü Abdulkadir Yerlikaya seçildi. Yönetim Kurulu üyelerine danışmanlık yapacak kuruluşun da seçildiği oylamada Danışmanlık Kurulu için aralarında çok sayıda federal milletvekilinin, AB milletvekilinin, gazetecinin ve bilim adamının bulunduğu 24 isim seçildi.

ALMANYA’NIN SİZİN GİBİ BAŞARILI VE GAYRETLİ İŞADAMLARINA İHTİYACI VAR

Programa Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel’i temsilen katılan Federal Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Iris Gleicke ise BUV Başkanı Osman Kımıl’ın üzerinde durduğu çeşitlilik konusuna bakanlık olarak çok önem verdiklerini dile getirdi. Yeniden başkan seçilen Kımıl’ı tebrik eden Gleicke, kendisinin göçmen bir işadamı olarak ortaya koyduğu başarılarının çoğu işadamına örnek olabileceğini söyledi. “Almanya’nın sizin gibi başarılı azimli ve gayretli işadamlarına ihtiyacı var” ifadelerini kullanan Gleicke, Almanya’nın daha açık ve hoşgörülü bir toplum haline gelmesi için de hükümetin elinden gelen her şeyi yapacağına dikkat çekti.

Gleicke, “Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel ve ben “hüsnü kabul” kültürünü sergileyen işletmeleri kamuoyuna en iyi şekilde tanıtmak istiyoruz” dedi. Gleicke, BUV bünyesinde faaliyet gösteren işadamlarına seslenerek, “Sizler çeşitliliğin Alman ekonomisine çok büyük katkılarda bulunduğunu gösteren örneklersiniz.” dedi.

LASCHET, AYDIN VE CHARTA DER VIELFALT’A ÖDÜL

Programın son bölümünde düzenlenen ödül töreninde Hıristiyan Demokrat Birlik’in (CDU) Kuzey Ren-Vestfalya’daki lideri Armin Laschet Türk girişimcilerle siyaset arasında kurduğu bağ vesilesiyle 2015 Politika Ödülü’ne layık görüldü. Ekonomi kategorisinde Raynet GmbH’dan Ragıp Aydın yenilikçi teknoloji alanında gösterdiği başarılı çalışmalarla ödül alırken, Charta der Vielfalt adlı kuruluş da, farklı kültürlerden insanları istihdam etme alanında gösterdiği üstün faaliyetlerinden dolayı sivil toplum kategorisinde ödül sahibi oldu.

Ödül aldığı için çok mutlu olduğunu söyleyen Ragıp Aydın, “BUV’un bizim dünyaya açılmamıza ve Türk ve Alman şirketleri arasındaki koordinasyonlu çalışmamıza çok yardımcı olacağını düşünüyorum.” dedi.

BUV TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİYLE DAHA AKTİF OLACAK

Tüzükteki değişiklikleri değerlendiren BUV Başkanı Osman Kımıl, “Tüzük değişikliğinde arkadaşlarımız demokrasi adına güzel bir çalışma sergiledi.” dedi. Eski tüzüğü oylamaya sunarak tedavülden kaldırdıklarını anlatan Kımıl, “BUV altı sene önce kurulduğu gibi değil. Bugün hem çalışma alanları olarak hem de ekip olarak genişledik. Dolayısıyla bütün Almanya'ya daha rahat hizmet verebilmek için başkan ve başkan yardımcılarımızı tüzükte yaptığımız değişikliklerle daha aktif hale getirdik.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.