Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman öğrencilerden Bursa’ya mesleki ve teknik gezi

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Almanya’nın Hessen eyaletinden gelen öğrencileri ağırladı. Kültürler arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş, dünyada artık sınırların ortadan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman öğrencilerden Bursa’ya mesleki ve teknik gezi
Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Almanya’nın Hessen eyaletinden gelen öğrencileri ağırladı. Kültürler arası işbirliğinin önemine vurgu yapan Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş, dünyada artık sınırların ortadan kalktığını belirterek, toplumların bir arada yaşayabilmelerinin en önemli unsurunun birbirlerini tanımaları olduğunu söyledi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Hessen Türk Toplumu Derneği ve Frankfurt Schwalbach Belediyesi Gençlik Eğitim Kurumu (JBW) işbirliğinde gerçekleştirilen 'Gençlerimizin geldiği bir ülkede misafir olmak-Türkiye' konulu gençlik projesi kapsamında Almanya’nın Hessen eyaletinden bir grup öğrenci Bursa’ya geldi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret eden öğrenciler, şube müdürü Ömer Faruk Bektaş tarafından karşılandı. Projede emeği geçenlere teşekkür eden Ömer Faruk Bektaş, "Gençlerimiz Almanya’da doğdular ve yılardır orada yaşıyorlar. Projenin, Türkiye’den Almanya’ya göç etmiş ailelerin çocuklarının, Türk kültürünü tanımaları ve Türkiye’deki yaşam biçimini öğrenmeleri açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum." dedi.

Kendilerine ev sahipliği yapan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür eden Hessen Türk Toplumu Derneği Başkan Yardımcısı Atila Karabörklü de "Çocuklarımızın Türkiye’yi görmeleri çok önemliydi. Projemize çok kısa sürede cevap verildi ve Bursa’ya geldik. Hessen Türk Toplumu Derneği adına emeği geçenlere teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Türkiye’ye ilk defa geldiğini ifade eden Frankfurt Schwalbach Belediyesi Gençlik Sorumlusu Achim Lürtzener ise şunları söyledi: "Mesleki eğitim ve sanayi konusunda incelemeler yapma fırsatı buldum. Mesleki eğitim altyapınızın çok iyi olduğunu gördüm. Sanayi-mesleki eğitim işbirliğine ise hayran kaldım. Böyle bir işbirliği Almanya’da bulunmuyor."

Hessen’den Bursa’ya gelen öğrenciler, 7 gün süreyle Bursa’da mesleki ve teknik eğitim okulları ile çeşitli sanayi kuruluşlarını ziyaret edecek. 8’i Türk 8’i Alman olmak üzere 16 öğrenciden oluşan grup, aynı zamanda Türk kültürünü tanıma ve öğrenme fırsatı bulacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.