Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman gençler, Bursa'ya hayran kaldı

Almanya’nın Hessen Eyaleti ile Bursa arasında 2 yıl önce imzalanan kardeşlik protokolü kapsamında Hessen’den gelen Eyalet Gençlik Teşkilatı Birliği (HJR) Bursa’ya anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman gençler, Bursa'ya hayran kaldı
Almanya’nın Hessen Eyaleti ile Bursa arasında 2 yıl önce imzalanan kardeşlik protokolü kapsamında Hessen’den gelen Eyalet Gençlik Teşkilatı Birliği (HJR) Bursa’ya anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen program kapsamında Hessen Eyaleti Gençlik Teşkilatı Birliği (HJR) Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta’yı ziyaret etti. Ziyarette HJR Başkanı Reiner Jäckel, Kati Mühlmann, Beate Fink, Daniela Broda ve Constanze Coridas katıldı. Hessen Eyaleti Sosyal İşler Bakanlığı uzmanı Beate Fink ve Toplum Diyalogus e.V. adına Gazeteci Mehmet Canbolat da hazır bulundu.

Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, Bursa’nın Hessen aracılığıyla Almanya ile başlattığı iş birliği projesinin toplumun farklı katmanlarından beslenerek yine topluma yeni boyutlar ve yeni dostluklar kazandırdığını dile getirdi. Usta "Hessen eyaleti ile her türlü organizasyonda iş birliği yapmaya hazırız." dedi. HJR Başkanı Rainer Jäckler ise Bursa ile ortak proje yürütmenin önemine dikkat çekti ve kentteki sivil toplum örgütleriyle de çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Hessen Eyaleti Gençlik Teşkilatı Birliği (HJR), Bursa ziyaretinde Kent Konseyi Gençlik Meclisi’ni, Osmangazi ve Yunus Emre Gençlik Merkezleri’ni ziyaret etti. Bursa Dernekler Müdürlüğü'nün yanı sıra Nilüfer Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantılara katıldı. Toplantılarda aile içi şiddetin önlenmesi, çocuk yaşta evliliklerin engellenmesi, sığınma evlerinde barınan kadınların iş yaşamına kazandırılması, mesleki eğitim seminerleri, müzik ve spor buluşmaları gibi çok yönlü projeler masaya yatırıldı. Mor Salkım Derneği’ini de ziyaret eden HJR heyeti, Mor Salkım Derneği Başkanı Dilek Üzümcüler’den kadın ve kişilik gelişimi, aile içi şiddet gibi konularda yürütülen projeler hakkında bilgi aldı.

Almanya’dan gelen heyeti sanatsal etkinliklerle de buluşturan Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi, Sabahat Akkiraz ve Şef Hakan Özlev yönetimindeki Bursa Devlet Klasik Türk Musikisi konserini birlikte izledi. Ardından Karabaşı Veli Tekkesi'nde genç semazenlerin yer aldığı sema gösterisini izleyen Alman konuklar unutulmaz anlar yaşadı. Saitabat köyüne bir gezi düzenleyen konuklar, yöresel lezzetlerin de tadına baktı. Bursa Barosu’nu da ziyaret eden ziyaretçiler, Türkiye’de yasaların ve mevzuatların işleyişi ile ilgili bilgi aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.