Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman belediyesi: Türk aileler eğitimin önemini daha fazla kavradı

Almanya’da eğitim alan Türk kökenli gençler her geçen gün daha fazla başarı elde ediyor. Geçen yıl Augsburg kentinde Gymnasium okullarından diploma alan en başarılı dört Türk kökenli öğrenci, Türk-Alman Akademisyenler Derneği (TÜDA)...

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 20:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 20:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman belediyesi: Türk aileler eğitimin önemini daha fazla kavradı
Almanya’da eğitim alan Türk kökenli gençler her geçen gün daha fazla başarı elde ediyor. Geçen yıl Augsburg kentinde Gymnasium okullarından diploma alan en başarılı dört Türk kökenli öğrenci, Türk-Alman Akademisyenler Derneği (TÜDA) tarafından ödüllendirildi. Augsburg Belediyesi Eğitim Danışmanı Hermann Köhler ise Türk ailelerin eğitimin önemini anladığını ifade etti.

Augsburg’da önceki gün akşam düzenlenen bir programda geçen yıl en yüksek derece ile Abitur alan dört Türk genci onore edildi. Zeughaus binasında gerçekleştirilen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı programda konuşma yapan Köhler, her biri farklı bir üniversitede yüksek eğitim alan öğrencileri tebrik etti ve son yıllarda Türk ailelerin eğitimin önemini daha fazla kavradığını ifade etti. Köhler, eğitim hayatında güzel bir başarı elde eden dört Augsburglu gençle gurur duyduklarını söyledi. Göçmen çocuklarının ve ailelerinin son yıllarda eğitim için çabaladıklarını dile getiren Köhler, ailelerin de çocuklarına bu konuda destek verdiklerini anlattı.

TÜDA Başkanı Dr. Arif Sezer ise medyada sık sık göçmen çocuklarının eğitimde başarısız olduklarının dile getirildiğini hatırlattı. Ancak bu şekilde madalyonun sadece bir yüzünün gösterildiğinin altını çizen Sezer, düzenledikleri programla eğitimde başarılı olan Türk öğrencilerin de olduğunu göstermek ve onları onore etmek istediklerini dile getirdi. Sezer, toplumda başarılı olmuş gençlerin sayısının daha da artmasını istediklerini söyledi. Sezer ayrıca, derneklerinin kuruluş amacının daha önceki Türk kökenli akademisyenlerin çektikleri zorlukların yeni neslin yaşamaması olduğunu vurguladı.

Hamburg Üniversitesi'nde diş doktorluğu eğitimi alan Merve Kılıç, öğrencilere hedeflerini hep yüksek tutmalarını tavsiye etti. Augsburg Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği okuyan Zarife Şimşek başarısının sırrını hem okulda hem de evde çalışmak ve kendisini derslere vermek şeklinde açıkladı. Augsburg Üniversitesi'nde hukuk okuyan Canan Çelikbaş da anne babasının desteğinin önemine vurgu yaptı. Münih Teknik Üniversitesi'nde Kimya okuyan Enes Çalışkan ise velisinin yanında okuldaki öğretmenlerinin de desteğinin önemine dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.