Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi'nde yeni yönetim görevde

Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi'nde Şeref Öztürk başkanlığındaki yönetim göreve geldi.Bir ay önce Recep Aslıkara başkanlığındaki yönetimin toplu istifası ardından seçim kararı alan Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi,...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2015 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2015 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi'nde yeni yönetim görevde
Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi'nde Şeref Öztürk başkanlığındaki yönetim göreve geldi.
Bir ay önce Recep Aslıkara başkanlığındaki yönetimin toplu istifası ardından seçim kararı alan Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şubesi, olağanüstü genel kurulunu Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Divan başkanlığını Vedat Kara'nın yaptığı genel kurula, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, CHP İlçe Başkanı Selahattin Avcı ve dernek üyeleri katıldı.
“CEMEVİ İBADETHANEDİR”
Faaliyet ve denetim raporlarının okunup ibrasından sonra söz alan Alevi Kültür Dernekleri Mudanya Şube Başkanı Şeref Öztürk, Alevilerin siyasi partilere artık seyirci konumunda olmayacağını belirterek, ilçedeki yerel yönetim, siyasi parti ve belediye meclis üyelerine 'cemevi' konusunda seslendi. “Bir cemevi için arsa üretimi çok mu zor” diye soran Öztürk, 'cemevi ibadethanedir' kararının mecliste bir an önce alınması gerektiğini belirterek, “Bu konuda yalvarmıyor, hakkımızı istiyoruz” dedi. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Ali Aktaş ise, Ak Parti'ye yüklendiği konuşmasında, CHP ve HDP'ye cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi için gerekli çalışmaları başlattıklarından dolayı teşekkür etti.
“MUDANYA'DA DİNLERİN KARDEŞLİĞİ OLACAK”
Toplantıda hazır bulunan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, cemevinin ibadethane olduğunu kabul eden biri olduğunu ifade ederek, seçim öncesi verilen sözü yerine getireceğini söyledi. “En güzel cemevini Mudanya'da biz yapacağız” diyen Türkyılmaz, “Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Hatta yapmakla kalmayacağız, giderlerini de Mudanya Belediyesi olarak biz karşılayacağız. İlçemizdeki camilerimizle, kiliselerimiz ve diğer kültürel ve dini yapılarla birlikte Mudanya'da dinlerin kardeşliğini yaşayacağız” diye konuştu.
Konuşmalar ardından yapılan tek listeli seçimlerde Şeref Öztürk başkanlığındaki yönetime Zülfü Yıldırım, Hasan Aydın, Mehmet Halis ve Cemil Özbay seçilirken, Kemal Hasanoğlu, Nurullah Zilan ve Tülin Altun denetleme kuruluna, Mustafa Halis, Mehmet Yıldırım ve Kamer Aydın ise disiplin kuruluna seçildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.