Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akyazılı esnaf: Dershaneler geçim kapımız

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren esnaf da dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağına tepki gösterdi. Kırtasiyecisinden, kasabına, çaycısından, çerezcisine dershanelerin binlerce esnafın geçim kapısı olduğunu söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akyazılı esnaf: Dershaneler geçim kapımız
Sakarya'nın Akyazı ilçesinde faaliyet gösteren esnaf da dershanelerin kapatılmasına yönelik kanun taslağına tepki gösterdi. Kırtasiyecisinden, kasabına, çaycısından, çerezcisine dershanelerin binlerce esnafın geçim kapısı olduğunu söyledi.

7’den 70’e herkesin dershanelerin faydalı olduğunu söylemesine rağmen dershanelerin kapatılmasına anlam veremediklerini söyleyen çay evi işletmecisi Fahrettin Oral, "Küçük işletme olarak komşumuz olan dershanenin bize bile çok katkısı var. Aklıselim olan bir düşünse, mahallemizde esnaf da çok zarar görecektir." dedi.

Kuruyemiş dükkanı sahibi Hüseyin Kalyoncu, "Dershanelerin kapatılması küçük esnafı da bitirir. Kargocusundan, çiçekcisine kadar binlerce esnafın geçim kapısı. Binlerce esnafın da gelirlerinde azalmaya sebep olacak bir karar. Kendi çocuğum da dershaneyi gönderiyorum. Faydasını görmesem para vererek gönderim mi ki?" şeklinde konuştu.

Her konuda 'referanduma gideriz' diyen hükümet bu konuda halkına, ehil insanlara sorması gerektiğinin altını çizen kasap İbrahim Ceylan "Şu an çocuğu olmayan veya dershane ihtiyacı kalmayan kişiler dershane ihtiyacını anlayamaz. Kızım dershane vesilesiyle Van’da tıp fakültesi okuyor. Diğer kızım da dershaneye gidiyor. Önceki sene kapanmış olsaydı, bu sene kızım dershaneye gidemeyecekti. İnşallah kapanmaz herkesin çocuğu eşit şartlarda eğitim alır ve istediği üniversiteyi kazanır." açıklamasında bulundu.

Dershanelerin nitelikle insan kaynağı açısından da çok önemli kuruluşlar olduğunu dikkat çeken esnaf Osman Yıldırım, şöyle konuştu: "Eğitim altyapısını tamamlamadan hazır hale getirmeden dershaneler kapatılırsa, Türkiye’yi sırtlayan iş dünyasının bu karardan olumsuz etkileneceğini düşünüyoruz. Bu kararın, iş dünyası nitelikli insan kaynağı ihtiyacımızın çözümüne de bir katkısı olmaz. Esnaf olarak çok zarar görürüz."

Eğitim konusu çok hassas bir konu olduğunu vurgulayan kırtasiye işletmecisi Recep Topal "Dershaneleri kapatmak, yayınevleri gibi birçok kuruluş ve hem memleketimize hem de ekonomiye çok ciddi zararlar verir. Dershaneler eğitimde ve öğretimde takviye hizmeti veren okul dışı çalışma, araştırma ve etüt hizmetleri veren kurumlardır." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.