Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aktif Eğitim Sen'den basın açıklaması

Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Niğde Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dönemlerde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığı belirtildi....

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 20:28
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 20:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aktif Eğitim Sen'den basın açıklaması
Aktif Eğitimciler Sendikası (Aktif Eğitim-Sen) Niğde Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından son dönemlerde eğitimin milli olma özelliğini zedeleyecek uygulamalara imza attığı belirtildi.

Niğde Belediyesi önünde yapılan açıklamaya Aktif Eğitim Sendikası üyesi eğitimciler katıldı. Aktif Eğitim Sendikası Niğde Temsilcisi Mustafa Altınyüzük tarafından yapılan açıklamada, Niğde’de yapılan değerlendirmede 75 puanın üzerinde alan 39 idarecinin tamamına yakınının aynı sendikadan olmasının değerlendirmenin objektif olmadığının göstergesi olduğu vurgulandı. 2014-215 eğitim-öğretim yılının Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanlış, yanlı ve maksatlı uygulamaları nedeniyle birçok problemle birlikte başladığını söyleyen Altınyüzük, bu problemlerin kısa vadede çözülmek yerine daha da derinleşme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

Mustafa Altınyüzük açıklamasında şunlara değindi: "Biz, Aktif Eğitimciler Sendikası olarak, ne ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımızın ne de bugün bu çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitim çalışanlarımızın, iktidarın ve Bakanlığın basiretsiz, hukuksuz ve maksatlı uygulamalarına mahkum edilmesine seyirci kalacağız. Bu yüzden, çalışma barışını bozan siyasal ve sendikal kadrolaşmaya, insanlar arasında ayrımcılığı körükleyen ve ötekileştiren her türlü fişlemeye, liyakat yerine yandaşlığı gözeterek yapılan hukuksuz görevlendirme ve tasfiyelere, iyi planlanmamış bir rotasyonla eğitim çalışanlarının hayatlarının alt-üst edilmesine, özel okullara teşvikler verilirken, devlet okullarımızın maddi imkansızlıklara mahkum edilmesine, öğretmenlerimizin asli görevleri dışında nöbet görevi gibi angarya işlere zorlanmasına ‘hayır’ diyoruz. Özel okullara teşvik sisteminde bazı okulların sudan sebeplerle teşvikten çıkarılmasını doğru bulmadığımızı, bu okullara ülkemizde açılan yabancı okullara verilen değer kadar değer verilmesi gerektiğini savunuyoruz."

Diğer yandan yoldan geçen öğrencilere ve velilere gül suyu döküldü. Gülsuyu dökülmesinin gerekçesi olarak ise eğitimden gelen kötü kokuların giderilmesinde kullanılması olarak açıklandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.