Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray Devlet Hastanesi bu bayramda çok çalıştı

Aksaray Devlet Hastanesi'nin Abdülmetin Ekecik Acil Servisi ile Ş.V. Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Acil Servisi'nde 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresinde 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verildi. Acil servisler, başta acemi kasaplar, trafik...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray Devlet Hastanesi'nin Abdülmetin Ekecik Acil Servisi ile Ş.V. Ekecik Kadın Doğum ve Çocuk Acil Servisi'nde 9 günlük Kurban Bayramı tatili süresinde 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verildi. Acil servisler, başta acemi kasaplar, trafik kazalı ve adli vakalı hastalarla doldu. Nöbetçi doktorlar, yardımcı sağlık personeli, Aksaray halkının sağlıklı ve sorunsuz bir bayram tatili geçirmesi için fedakarca çalıştı.

Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Ahmet Korkmaz ve Başhekim Uz. Dr. Ali Düzgün, uzun bayram tatilini değerlendirerek, sağlık çalışanlarına özverili ve fedakarca çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Başta sağlık çalışanları olmak üzere Aksaray halkının Kurban Bayramı'nı kutlayan Dr. Korkmaz, tatil süresince trafik kazaları ve adli vakalarda can kaybının yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Korkmaz; hasta ve hasta yakınlarının doktor ve sağlık çalışanlarına gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı ayrıca teşekkür etti.
Korkmaz, “9 günlük bayram tatili süresince acil servislerimize 39 farklı trafik kazasından 112 yaralı, bayramın birinci günü el, kol, ayak ve bacaklarından yaralanan 80 civarında acemi kasap, 31 adli vakalı hasta, aşırı et ve tatlı tüketimine bağlı olarak şeker, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, alt ve üst solunum yolu enfeksiyonları, kadın doğum ve çocuk hastalar olmak üzere toplamda 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verildi. Bayram süresince başta acil servislerimiz, ameliyathane ve yoğun bakım ünitelerimiz son yılların en yoğun mesaisini verdi. Tatil süresince hastanemizde görev yapan nöbetçi doktor ve yardımcı sağlık personeline özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı çok teşekkür etmek istiyorum. Bayramlarında, ailelerinden feragat ederek, görevlerinin başında bayram geçirmişlerdir. Zamanla yarışarak insanların acılarını dindirmeye çalışmışlardır. Acil servislerimizde yoğunluğa rağmen en iyi şekilde sorunsuz sağlık hizmeti verilmiştir. Acil servise başvuran hasta ve hasta yakınlarımıza da yaşanan yoğunluk karşısında gösterdikleri anlayış ve sabırdan dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.

Başhekim Uz. Dr. Ali Düzgün de Aksaray halkının ve sağlık çalışanlarının geçmiş kurban bayramlarını kutlayarak, bayram tatili süresince yetişkin ve çocuk acil servislerinde 5 tanesi uzman, 6 tanesi pratisyen, 11 hekim ve 40 personelin günlük nöbet tuttuğunu söyledi. Dr. Düzgün, yaşanan trafik kazalarında da doktor ve sağlık çalışanlarının zamanla yarıştığını hatırlatarak, “Acil servislerde yaşanan yoğunluğa rağmen sorunsuz 9 günlük bir bayram tatil geçirilmiş, 10 bin 95 hastaya sağlık hizmeti verilmiştir. Gayretli, fedakarca ve özverili çalışmalarından dolayı başta acil servis çalışanları olmak üzere bayramı nöbet tutarak geçiren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.” diye ifade etti.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.