Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aksaray Aktif Eğitim Sen üyeleri eğitimcilerle buluştu

Aksaray Aktif Eğitim Sen üyeleri eğitimcilerle bir araya geldi. Eğitimde ikinci açılış döneminin ilk yılını tamamlayan Aktif Eğitim Sen, Öğretmenler Günü münasebetiyle il il dolaşıp üyeleriyle bir araya geliyor. Son olarak en etkin illerden...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2014 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2014 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray Aktif Eğitim Sen üyeleri eğitimcilerle buluştu
Aksaray Aktif Eğitim Sen üyeleri eğitimcilerle bir araya geldi. Eğitimde ikinci açılış döneminin ilk yılını tamamlayan Aktif Eğitim Sen, Öğretmenler Günü münasebetiyle il il dolaşıp üyeleriyle bir araya geliyor. Son olarak en etkin illerden Aksaray’ı ziyaret eden Aktif Eğitim Sen Genel Başkanı Osman Bahçe, Genel Başkan Yardımcıları Osman Öztürk ve Yusuf Gül, ülkemizdeki son eğitim öğretim gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

    Program öncesinde kısa bir konuşma yapan Aksaray Aktif Eğitim Sen Başkanı Şaban Önge yoğun programı içerisinde Aksaray’a gelen Osman Bahçe ve yardımcılarına teşekkür ederek üye eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. Önce çok sayıda üye ile akşam yemeğinde bir araya gelen Genel Başkan Osman Bahçe, daha sonra ise yaptığı açıklamalarla sendikanın faaliyetlerine ve ülkemizdeki eğitim sistemindeki yanlışlıklara değindi. Konuşma öncesinde iki küçük öğretmen çocuğunun hediye ettiği çiçekleri alan Bahçe çocuklarla şakalaşarak objektiflere pozlar verdi.

Aktif Eğitim Sen olarak ‘Karanlığa küfretme, bir mum yak’ prensibince çözüm yolları olmayan hiçbir kuru eleştirinin içerisinde olmayacaklarını belirten Bahçe, "Öğretmen bilginin bizzat kendisidir. Öğretmen diğer varlıklara saygı duymayı öğretir. Gerektiğinde inançları uğruna başını koyma fedakarlığını gösterendir. Öğretmen kutlu mesajın saygın ve biricik sesidir. Hz. Ali (r.a.) ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ derken, Yavuz Sultan Selim kendisinin bir adım önde giden hocası Zembilli Ali Efendi’nin atının ayağından sıçrayan çamuru kaftanına bir nakış benzetmesinde bulunurken öğretmenliğin tazeliğini hiç kaybetmeyen itibarına önemli vurgularda bulunmuştur. Çağımızın en önemli iki ordusu vardır. Biri asker, diğer irfan ordusu. Ama şu ayrıntıyı da unutmamak gerekir ki asker ordusunu da yetiştiren irfan ordusudur. Yani öğretmen ordusu." şeklinde konuştu.

    Konuşma sonrasında Aksaray’dan ayrılan Osman Bahçe bir haber programına katılmak üzere vedalaştı.

    AKTİF EĞİTİM SEN TÜRKİYE’DEKİ TÜM EĞİTİMCİLERE HEDİYE VERDİ

    Öte yandan her sendikanın yalnızca kendi üyelerine Öğretmenler Günü hediyesi vermesine rağmen Aktif Eğitim Sen’in Türkiye genelinde diğer bütün sendika üyeleri ya da herhangi bir sendikaya bağlı olmayanları da unutmayarak hediyeler takdim etmesi beğeniyle karşılandı. Tüm öğretmenlere özel hazırlanmış kutusunda kahveler dağıtan sendika küçük te olsa verdiği birlik beraberlik mesajı ile farklılığını hissettirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.