Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz’de temizlik işçilerine sertifika

Mersin'in Akdeniz İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mersin’de bir ilki daha gerçekleştirerek, “Çöp toplama Personel Eğitimi” vermeye başladı. Toplam 48 saat süren teorik ve pratik eğitim sonunda 330 personel sertifikalı...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz’de temizlik işçilerine sertifika
Mersin'in Akdeniz İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Mersin’de bir ilki daha gerçekleştirerek, “Çöp toplama Personel Eğitimi” vermeye başladı. Toplam 48 saat süren teorik ve pratik eğitim sonunda 330 personel sertifikalı temizlik işçisi olacak.

Doğaya ve çevreye duyarlı bir belediyecilik yaklaşımı sergileyen Akdeniz Belediyesi, bu doğrultudaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Akdeniz Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bünyesinde görev yapan 330 personeline “Çöp toplama Personel Eğitimi” vermeye başladı. Akdeniz Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen eğitim programı sonunda temizlik personeline sertifika verilecek. Toplam 48 saat süren program teorik ve pratik eğitimler olarak ikiye ayrılıyor. Pratik eğitimler sahada uygulamalı olarak gösterilirken, teorik eğitimler ise Akdeniz Belediyesi merkez bina konferans salonu ve Çilek Mahallesi'ndeki Sanat Atölyeleri merkezinde veriliyor.

Çevre Mühendisi ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Aslan Yaşar tarafından verilen eğitimler, müdürlüğün sahadaki işlerinin aksamaması için 20 kişilik gruplar halinde düzenleniyor. Temizlik işçilerinin cadde ve sokaklarda görev yapması nedeniyle kaza riskiyle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Aslan Yaşar, bu nedenle trafik akışının olduğu yerlerde reflektörlü yelek kullanımı ve diğer tedbirlerle ilgili konuların üzerinde durduklarını belirtti. İşçi güvenliğinin yanı sıra geri kazanılabilir atıklarla ilgili bilgi verdiklerini de kaydeden Yaşar, bu konuda temizlik işçilerini bilinçlendirerek ambalaj atıklarını ekonomiye daha verimli biçimde kazandırmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Nüfus, değişen tüketim alışkanlıkları ve teknolojik gelişmeler gibi birçok farklı etkenin doğal kaynakları hızla tükettiğini kaydeden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk de buna karşın doğaya bırakılan atıkların katlanarak arttığını vurguladı. Akdeniz Belediyesi olarak kentte bir ilki gerçekleştirerek temizlik işçilerine yönelik eğitim programı başlattıklarını anlatan Türk, "Eğitimlerin sonunda sahada görev yapan arkadaşlarımız, katı atık yönetimi konusunda bilgili ve duyarlı hale gelecek. Ayrıca eğitimin parçası içinde yer alan program ile görev yaptıkları esnada sağlık tedbirlerini alma ve iş kazalarına karşı bilinçli hareket etmeleri sağlanmış olacak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.