Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu'dan grevdeki işçilere destek

Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, işveren sendikası ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine greve giden Çukurova Makine A.Ş işçilerini ziyaret etti. Sendika Baştemsilcisi Deniz Ilgan ve grevdeki işçilerle...

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2015 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2015 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Mutlu'dan grevdeki işçilere destek
Mersin merkez Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, işveren sendikası ile yapılan görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine greve giden Çukurova Makine A.Ş işçilerini ziyaret etti. Sendika Baştemsilcisi Deniz Ilgan ve grevdeki işçilerle sohbet eden Mutlu, destek mesajlarını iletti, emekçinin hak mücadelesinin yanında olduklarını ifade etti.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, işveren sendikası MESS ile yürütülen görüşmelerde sonuç alınamayınca, bugün (29 Ocak 2015 Perşembe) itibariyle Türkiye'de 15 ilde 22 fabrikada 15 bin metal işçisiyle grev başlattı. Sendika üyesi 470 işçi de Mersin'de örgütlü oldukları Çukurova İnşaat Makinaları Sanayi ve Ticaret A.Ş (ÇİMSATAŞ) fabrikası önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu ve Eş Başkan Vekili Faik Eroğlu, beraberlerinde Eş Başkan Yardımcıları Sebahat Gençtarih Cebe, Hakim Baykara ile meclis üyeleri Ayşe Aydoğan, Canan Yüce ve Sakıp Kolancı ile birlikte, Bahçeli Mahallesi D-400 kara yolu yanında faaliyet gösteren Çukurova İnşaat Makinaları AŞ'de greve giden DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş üyesi işçileri ziyaret etti.

Nöbetteki işçiler ve sendika temsilcileriyle sohbet eden Eş Başkan Mutlu, sendikanın başlattığı greve destek verdi, hak mücadelesinde işçinin ve emekçinin yanında olduklarını ifade etti. Türkiye'de işçi ve emekçinin çok ağır koşullar altında çalıştırıldığını, buna karşın hak ve kazanımlarının kapitalist sistem ve işverenler tarafından ellerinden alınmak istendiğini, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma ve güvencesiz çalıştırmanın dayatıldığını vurgulayan Eş Başkan Mutlu, bu anlamda sendikal örgütlülük ve mücadelenin önemine işaret etti. Mutlu, işçi sınıfının ancak birlikte hareket ederek kazanım elde edebileceğini ve kazanımları koruyabileceğini kaydetti, işçi ve emekçinin hak mücadelesinde daima yanında olduklarının altını çizerek, başarılar diledi. Görüşmenin ardından Eş Başkan Yüksel Mutlu ve beraberindekiler fabrika önünden ayrıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.