Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akademisyenler Amerika’dan döndü

Dil geliştirmek ve çeşitli akademik araştırmalarda bulunmak için Amerika’ya giden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) akademisyen heyeti şehre döndü. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Amerika’dan dönen akademisyenlerle Senato Salonu’nda bir...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akademisyenler Amerika’dan döndü
Dil geliştirmek ve çeşitli akademik araştırmalarda bulunmak için Amerika’ya giden Aksaray Üniversitesi (ASÜ) akademisyen heyeti şehre döndü.

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Amerika’dan dönen akademisyenlerle Senato Salonu’nda bir araya geldi ve izlenimlerini dinledi. Çok sayıda akademisyeni toplu olarak Amerika’ya gönderdiklerini ve bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu söyleyen ASÜ Rektörü Mustafa Acar, “Türkiye’de, ASÜ’den çok daha kıdemli üniversitelerde bile olmayan bir uygulamaya imza attık. 20’den fazla arkadaşımızı aynı anda yurtdışına gönderdik ve gerek dil geliştirme, gerekse akademik araştırmalarla ilgilenmelerini sağlayacak bir programdan yararlanmalarına imkân sağlamış olduk. Böylelikle Türkiye’de bir ilke imza attık.” dedi. Bu uygulamayı takip etmek ve kendi üniversitelerinde uygulamak isteyen rektörler olduğunu söyleyen Acar, “Eğer olursa bizim izimizden gitmiş olacaklar. Biz de böylece iyi bir gelenek başlatmış olacağız. Tüm akademisyen arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum ve geçmiş bayramlarını kutluyorum.” diye konuştu.

ASÜ Mevlana Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Turgay Polat ise Rektör Acar’a, yurtdışı ziyaretlerinde kendilerine sağladığı desteklerden dolayı teşekkür etti. Toplantı, akademisyenlerin Amerika izlenimlerini anlatmasıyla son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.