Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Demir: EXPO öncesi fareli çukur İzmir'e yakışmıyor

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, İzmir’in merkezinde yaklaşık 14 yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen Dünya Ticaret Merkezi’nin yapılacağı ‘Basmane Çukuru’nda farelerin cirit atmasının İzmir açısından çok...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2013 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2013 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Partili Demir: EXPO öncesi fareli çukur İzmir'e yakışmıyor
AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Aziz Demir, İzmir’in merkezinde yaklaşık 14 yıldır bir türlü hayata geçirilemeyen Dünya Ticaret Merkezi’nin yapılacağı ‘Basmane Çukuru’nda farelerin cirit atmasının İzmir açısından çok üzücü bir hadise olduğunu söyledi. Ortaya çıkan manzaranın İzmir’e yakışmadığını ifade eden Demir, “Yerel yöneticilerin duyarsızlığına bir anlam veremiyoruz. EXPO oylaması öncesi İzmir’de ortaya çıkan bu görüntünün sorumlularını göreve davet ediyoruz” dedi.

EXPO 2020’ye talip olan İzmir’in, 27 Kasım’da Paris’te yapılacak oylama öncesinde, sağlık ve çevre skandalıyla gündeme gelmesinin hiç hoş olmadığını ifade eden Aziz Demir, şunları söyledi: “Çukurdan çıkan fareler, etraftaki turistik otelleri, gıda ağırlıklı işyerlerini ve evleri bastı. ‘Herkes için sağlık’ temasıyla EXPO 2020’ye talip olan İzmir’in, 27 Kasım’da Paris’te yapılacak oylama öncesinde, bu sağlık ve çevre skandalıyla gündeme gelmesi, CHP zihniyetinin duyarsızlığını ortaya koydu. Fareli çukurun hemen yanında bulunan Kültürpark’taki ihtisas fuarlarını yıl içinde binlerce kişi ziyaret ediyor. Çoğu kente ilk kez gelen ziyaretçiler, farelerle yürüyor. Bu skandal bile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Sağlığı ekiplerini harekete geçiremedi. Fareli çukur, Gezi Parkı ve Ağaçlı Yol eylemlerinde sözde çevre duyarlılığı ile yollara dökülen belediye başkanlarının çevre hassasiyetlerinin özde değil sözde olduğunu ortaya koydu. İzmir’e sesleniyoruz; Dayan İzmir, AK’lanmaya az kaldı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.