Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İl Başkanı İlbaş: Siirt Belediyesi'ne hibe ve kredi desteğinde bulunduk

AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Siirt Belediyesi’ne kredi kullandırılmadığı yönündeki eleştirilere tepki göstererek, belediyeye hibe ve kredi desteğinde bulunduklarını açıkladı.Siirt Kültür Merkez'inde yapılan AK Parti İl Danışma...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İl Başkanı İlbaş: Siirt Belediyesi'ne hibe ve kredi desteğinde bulunduk
AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, Siirt Belediyesi’ne kredi kullandırılmadığı yönündeki eleştirilere tepki göstererek, belediyeye hibe ve kredi desteğinde bulunduklarını açıkladı.

Siirt Kültür Merkez'inde yapılan AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan İl Başkanı İlbaş, Siirt Belediyesi'nin, AK Parti'yi zan altında bırakarak kredi kullandırılmadığını iddia ettiğini söyledi. Bu iddiaları kabul etmediğini ifade eden İlbaş, "Çünkü Siirt Belediyesi 2010 yılında 462 bin 607 lira hibe aldı. Ayrıca 2011 yılında ise 241 bin lira, 242 bin lira ve 74 bin 260 lira ayrı hibe aldı. 2012 yılında ise 85 bin lira, 2013 yılında 281 bin 103 bin lira hibe olmak üzere toplamda ajanslarda aldığı miktar 1 milyon 475 bin liradır. İşkur aracılığıyla eski mahallelerde parke taşı yenilenmesi için ayrıca yaklaşık 1 milyon lira hibe alınmıştır. 'Kredimi engelliyor' diyen Siirt Belediyesi'ne el insaf diyorum. 2013 yılı içinde İller Bankası'na sunduğu içme suyu ve atık suyu için 2 milyon lira kredi almış ve buna destek çıkmışız. Yol ve kaldırım için 4 milyon 500 bin lira, araç alımı için 3 milyon lira kredi almıştır. Siirt Belediyesi 25 yarım otobüs almak için İller Bankası’na kredi talebi olmuştur. Bizim desteğimizle 3 milyon 800 bin lira kredi sağlanmıştır." dedi.

Alınacak yarım otobüslerin birilerine peşkeş çekmek için alındığını iddia eden AK Parti İl Başkanı Ali İlbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün şehir içinde çalışan minibüsçüler kan ağlıyor. İşçilerine maaş verilemezken belediye hangi amaçla şehir için otobüs hattını kuruyor. Bu birilerine peşkeş çekmek ve birilerini etkileyip seçimi kazanmaya yönelik bir çalışmadır. Otogar için talep edilen 4 milyon lira onaylanmamıştır. Bu talep şartlar yerine getirilmediği için onaylanmamıştır. Biz herkese işit mesafedeyiz. Biz halkımıza hizmet etmek için buradayız. Bunları da belgelerle anlatıyoruz. Aksini düşünen varsa istifa etmeye hazırım, ama Sayın Selim Sadak özür dilemelidir. 2004-2009 yılında Siirt Belediyesi AK Parti elinde, dönemin belediye başkanı İller Bankası'ndan kanalizasyon ve içme suyu projesi için 8 milyon lira kredi talebinde bulundu. Yani AK Parti hiçbir belediyeyi kayırmıyor, hani iktidar partisi kendi belediyelerini kayırıyordu? Herkes elini vicdanına koysun.”

Çok sayıda partili üyenin de hazır bulunduğu toplantı, daha sonra basına kapalı devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.