Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Antalya'da temayül yoklaması yaptı

AK Parti, 30 Mart 2014'teki yerel seçimler için adaylarını belirlemek için Antalya'da temayül yoklaması yaptı. 3 bin AK Partili, büyükşehir ve 19 ilçe belediyesi için gönüllerinden geçen isimleri yazdı. Kullanılan oylar AK Parti Genel...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti, 30 Mart 2014'teki yerel seçimler için adaylarını belirlemek için Antalya'da temayül yoklaması yaptı. 3 bin AK Partili, büyükşehir ve 19 ilçe belediyesi için gönüllerinden geçen isimleri yazdı. Kullanılan oylar AK Parti Genel Merkezi'ne iletilecek.

Antalya ve ilçelerindeki AK Parti teşkilatı mensupları, yoklamanın yapıldığı Kepez Arena Kapalı Spor Salonu'nu erken saatlerde doldurdu. Salona ilçeler için şeffaf sandıklar koyuldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Önal'ın divan bakanlığı yaptığı oylamada AK Partililer belediye başkanlığı koltuğunda kimi görmek istediklerini Başbakan Erdoğan’a iletmek için oy kullandı. AK Partililer ilçelerinde ve büyükşehirde başkan olarak görmek istedikleri ismi pusulalara yazdı. 3 bin partili oy kullanarak gönüllerinden geçen başkan adayının ismini genel merkeze iletmiş oldu.

Temayül yoklarında çıkan sonuçlara büyük önem verdiklerini ifade eden Grup Başkanvekili Mahir Önal, bu yoklamalar ile teşkilatın eğilimini tespit ettikten sonra toplumsal karşılığına baktıklarını, partinin üst kurullarında yapılan değerlendirmenin ardından da aday belirleme sürecinin yaşandığını anlattı. Öncelikli hedeflerinin seçim kazanmak olduğunu ve bunu için çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Önal, “Takdir edersiniz ki her siyasi parti seçim kazanmak ister. Dolayısıyla bizde bütün bu temayülleri, kamuoyu araştırmalarını ve seçim kriterlerini belirlerken seçim kazanmak için yapıyoruz. Dolayısıyla kim aday olsun ya da olmasın diye değil kazabileceğimiz, şehirlerimize hizmet verecek adaylarımız ile yola çıkmak için bütün bu çabayı ortaya koyuyoruz.” şeklinde konuştu. Önal, yoklamadan elde edilecek sonuçların Başbakan Erdoğan’a bir rapor halinde sunulacağını ve bu raporların üst kurulda değerlendirmeye alınacağını anlattı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse de Başbakan Erdoğan’ın partililerin düşüncelerini önemsediğini dile getirerek şunları söyledi: "Her ne kadar temel bir kriter olmasa da teşkilatlarımızın isteği, bakış açısı nedir bunu sayın Başbakanımız önemsiyor. Dolayısıyla herkesin iradesinin özgür bir şekilde tecelli ettiği bir netice ortaya çıksın. Bunun için her türlü önlemi aldık. Hiçbir şekilde bir yönlendirme olmaması bakımından her hangi bir kırgınlık yaşanmaması açısından her türlü önlem alındı.” Başkan adayları ile ilgili değerlendirmelerin kasım sonlarına doğru tamamlanacağını ifade eden Köse, tahmininin aralık ayı itibariyle isimlerin açıklanmaya başlayacağı yönünde olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.