Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ailelerin huzur ve mutluluğu için dua önemli"

Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü Aile İrşat Bürosu, bayanlara yönelik konferans düzenlendi.Müftülük konferans salonunda 'Allah'ın isimleri ve dua' konulu konferansa konuşmacı olarak Atakum Müftülüğü vaizelerinden Zübeyde Orakçı...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Ailelerin huzur ve mutluluğu için dua önemli"
Samsun'un Bafra İlçe Müftülüğü Aile İrşat Bürosu, bayanlara yönelik konferans düzenlendi.

Müftülük konferans salonunda 'Allah'ın isimleri ve dua' konulu konferansa konuşmacı olarak Atakum Müftülüğü vaizelerinden Zübeyde Orakçı katıldı.
Ailelerin huzur ve mutluluğu için duanın öneminden bahseden Orakçı, yaratılanın Yaratıcı ile dua aracılığıyla irtibata geçtiğini ve Allah’ın 'Bana dua edin dualarınızı kabul edeyim', 'Duanız olmasa Rabb'im size ne diye ehemmiyet versin' ayetlerini hatırlattı. Hz. Muhammed (SAV)'in 'Dua ibadetin özüdür.' Hadis-i şerifinden de bahseden Orakçı, "Bütün ibadetlerin içinde ayriyeten dua da vardır.” dedi.

Bafra Müftüsü Bürhan Keleş, düzenlenen programların önemine dikkat çekerek, 'Din nasihatten ibarettir' hadis-i şerifi bağlamında insanların yaradılış gayesini bilme ve bu gayeye mutaf bilinçli salih amel yapma, salih amelde de ihlâs ve samimiyetin önemini dile getirdi. Bu tür programlar yanı sıra her hafta Perşembe akşamları köylerde bay ve bayanlara yönelik vaaz ve irşat faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini aktaran Keleş, ayrıca her Kur’an kursu öğreticisinin görev mahallinde haftada bir gün bayanlara yönelik sohbet programı yaptıklarını da ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.