Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aileler barış ve kardeşlik için güreş tuttu

Kahramanmaraş’ta spor yaparak akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek isteyen aileler, bu yıl ilk kez düzenlenen Ali Kayası Kavkırt Geleneksel Güreş Şenliği'nde bir araya geldi. Aile bireyleri arasında birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aileler barış ve kardeşlik için güreş tuttu
Kahramanmaraş’ta spor yaparak akrabalık bağlarını kuvvetlendirmek isteyen aileler, bu yıl ilk kez düzenlenen Ali Kayası Kavkırt Geleneksel Güreş Şenliği'nde bir araya geldi.

Aile bireyleri arasında birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek adına güreş şenliği tertipleyen 30 haneli Kürtül’e bağlı Kavkırt köyü sakinleri, ilginç bir uygulamaya imza attı. Köyün gençleri, minderde madalya için ter döken sporcuların aksine, insanlar arasında barış ve kardeşliğin tesisi için yarıştı. Hem aradaki kırgınlıkların kalkması hem de gençlerin sporla kucaklaşmasını isteyen aileler de bunun en iyi yolunun ata sporu güreşten geçtiğini ifade etti.

Sabah erken başlayan şenlik, güreşçilerin küçük bir gösterisi ile devam etti. Birbirinden çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından 40 güreşçinin yarıştığı müsabakalar sonucu birinci Ümmet Ahraz, ikinci Adem Yalçın, üçüncü ise Mustafa Altun oldu. Dereceye girenler küçük hediyelerle ödüllendirildi.
Eğlenceli bir atmosferde geçen etkinlikte imkânsızlıklar nedeniyle bazı güreşçiler meydana kısbetsiz çıktı. Acemi güreşçilerin ikili mücadelesi ise renkli görüntüler oluşturdu.

Yarışmada birinci olan Ümmet Ahraz, “Burada kazanan ya da kaybeden yok, kazanılan birlik ve beraberliğin pekişmesidir.” diyerek şenliğin asıl amacına dikkat çekti. Köyün büyüklerinden Mustafa Ahraz düzenlenen etkinlikle ilgili, “Biz ata sporumuz güreşle farklı bir şenlik düzenlemek istedik. Bu yıl ilk kez yapıyoruz bunu, aynı zamanda bayram sonrasına denk geldiği için bizim açımızdan iki bayramın yaşanmasına vesile oldu. Amacımız aile üyelerimizi bir araya getirmek, herkesle bir yerde toplanarak kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmektir.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.