Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Ailede öğrenilen değerler çocukları başarılı kılıyor"

Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, çocukların başarısında ailenin önemine dikkat çekerek, "Ailede ortak öğrenilen değerler, çocukları başarıya daha iyi motive ederek başarıyı yakalamada önemli bir yere sahip." dedi. Baran, Feza Koleji...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2015 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2015 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Ailede öğrenilen değerler çocukları başarılı kılıyor"
Kişisel gelişim uzmanı Ziya Baran, çocukların başarısında ailenin önemine dikkat çekerek, "Ailede ortak öğrenilen değerler, çocukları başarıya daha iyi motive ederek başarıyı yakalamada önemli bir yere sahip." dedi.

Baran, Feza Koleji velilerine yönelik “Öğrenen Aile Gelişen Çocuk” öğrencilerine ise 'Başarı ve Motivasyon' semineri verdi. Stand-up havasında geçen seminerler, veliler ve öğrenciler tarafından büyük ilgiyle takip edildi. Öğrencilere sınavlarda başarılı olabilmelerini sağlayacak küçük tüyolar da veren Baran, “Tüm insanlar başarılı olmak ister. Herkes arzular, ama hayatta başarılı insanların sayısının az olduğunu görürüz. Başarılı olabilmek için önce net bir hedef belirlemeli, sonra sıkı bir çalışma, inanılmaz bir kararlılık ve asla pes etmeme. Aslında başarılı insanların ilk yatığı şey şudur. Onlar önce beyinlerini başarıya programlıyorlar. Niçin? Çünkü kazanmak beyinde başlar. Nasıl ki elektrikli ve elektronik eşyaların temeli elektrik ise, bizim de ortaya koyduğumuz tüm başarıların temeli beyindir. İşte biz beynimizi kullanarak veya kullanmayarak başarılı oluyor veya olamıyoruz. Biz hepimiz muhteşem bir beyine sahibiz ama biz bu beynin çok azını kullanıyoruz.” dedi. Özgüvenin, çalışmanın ve sevginin başarıyı yakalamadaki inanılmaz etkisini vurgulayan Baran,"Bilmiyorum" kelimesinin başarısızlığı beraberinde getireceğini, başarmak için inanmanın ilk kural olduğunu söyledi. Ziya Baran, öğrencilere hafıza teknikleri konusunda da bilgilendirme yaparak semineri sonlandırdı.

Feza Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nurettin Karabulut, "Velilerimize ve öğrencilerimize yönelik onların gelişimi ve bilgilendirilmesi adına yapılan bu tip programlarla okulumuzun sosyal etkinlikler açısından da eğitim camiasında önemli bir yer tutuyor." dedi.
Program sonunda Nurettin Karabulut tarafından Ziya Baran'a plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.