Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyonkarahisar'daki din görevlileri etkili iletişim ve beden dili kursu aldı

Afyonkarahisar Din Görevlileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AFDİYAD) tarafından, "Etkili İletişim ve Beden Dilini Kullanma" konulu bir seminer düzenlendi. Seminere katılan 22 din görevlisine törenle sertifika verildi. Törende...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyonkarahisar Din Görevlileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (AFDİYAD) tarafından, "Etkili İletişim ve Beden Dilini Kullanma" konulu bir seminer düzenlendi. Seminere katılan 22 din görevlisine törenle sertifika verildi. Törende bir konuşma yapan Afyonkarahisar İl Müftüsü Burhan İşleyen, din görevlilerinin kendilerini sürekli yenilemesi ve bunu da hayata tatbik etmesi gerektiğini söyledi. Bu tür seminer ve organizasyonları oldukça önemsediğini belirten İşleyen, "Öğrendiklerinizi, kazandıklarınızı bir ömür boyu taşımanızı temenni ediyorum. Kişilerin fakültede, okulda, evde aldığından daha ziyade, hizmet boyunca görerek tecrübe edindikten sonra aldığı eğitim daha faydalı oluyor. İnsanın kendisini geliştirmesinde ve yenilemesinde hizmetçi eğitimlerin önemini gözardı etmek mümkün değildir. Semineri düzenleyen derneğimize ve sizlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Proje koordinatörü olan AFDİYAD Başkanı Ömer Çetin ise seminerin Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen bir proje kapsamında verildiğini söyledi. Afyonkarahisar Memur Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği salonunda beş gün boyunca uygulamalı olarak seminer aldıklarını belirten Çetin, “Hem teorik hem de pratik olarak aldığımız dersler oldukça yararlı oldu. Halkla, cemaatle ilişkilerde, hutbe ve vaazlarda daha etkili olma adına, hitabetteki eksiklerimizin giderilmesi adına beden dilimizi nasıl kullanacağımıza dair pratik bilgiler öğrendik.” şeklinde konuştu. Çetin, dernek olarak toplumun önünde olan din görevlilerinin sürekli kendilerini yenilemeleri için organizasyonlar düzenlediklerini anlatarak, “İletişimde beden dilinin etkisinin yüzde 55, sözün yüzde 38, sesinse yüzde 7 olduğunu bilmiyorduk. İnşallah bu kazanımdan sonra seminere katılan meslektaşlarımızda, vaaz ve hutbelerinde bir farkındalığın olacağını düşünüyoruz.” dedi.

Daha sonra Müftü Burhan İşleyen, Personel Müdürü Ahmet Arslan veUşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Seydi Aktuğ tarafından, seminere katılan personele belgeleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.