Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afyon’da afet durumunda 11 bin çadır kurulacak

Afyonkarahisar'da, afet durumunda 11 bin 358 çadır kurularak 100 bin kişinin barındırılabileceği belirtildi. Afyonkarahisar Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, olası bir afet durumu sırasında ve sonrasındaki yardım ve kurtarmanın koordinasyonun...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afyon’da afet durumunda 11 bin çadır kurulacak
Afyonkarahisar'da, afet durumunda 11 bin 358 çadır kurularak 100 bin kişinin barındırılabileceği belirtildi.

Afyonkarahisar Afet Acil Durum Müdürü Mehmet Buldan, olası bir afet durumu sırasında ve sonrasındaki yardım ve kurtarmanın koordinasyonun sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi. Buldan, planları sürekli güncel tutarak afet sonrasında acil durumlar için 22 ayrı noktanın belirlendiğini belirtti. Buldan, bu noktalarda yaklaşık 100 bin kişinin barınabileceğini, afete müdahaleyle ilgili araçların yüzde 80’inin de yenilendiğini anlattı. Buldan, kentin yüzde 45'inin birinci derece deprem bölgesinde olduğunu, acil durum planı çerçevesinde çadır kentlerin ve konteynerlerin kurulacağını bunların yerlerinin belirlendiğini kaydetti.

Buldan, herhangi bir afet meydana geldiğinde ekiplerin koordinasyonu, gelen erzaklar, dağıtım noktaları, kurulacak çadır ve dışarıdan gelecek olan ekiplerin sevk ve koordinasyonun nasıl yapılacağına ilişkin planların da hazır olduğunu dile getirdi. Buldan, Afyonkarahisar’da toplanma ve çadır merkezi olarak Fuar Alanı başta olmak üzere Hıdırlık mesirelik alanı arkası, Karşıyaka mahallesi, Çevre Yolu üzeri, Yenice mahallesi, Selçuklu mahallesi olmak üzere toplam 6 ana alan belirlendiğini anlattı.

Mehmet Buldan, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Afyonkarahisar'a lojistik depo kurulacağını, temmuz ayında açılması beklenen bu depoyla afet risklerine müdahale de gerekli araçların depolanmasının sağlanacağını dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.