Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Afet ve Acil Durum çalışanları afet anında çağrı beklemeyecek

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Van depreminde edindiği tecrübeleri Bursa’da da olası bir depremde nasıl hareket edilmesi, kriz ortamının yönetilmesi gibi konularda ilgili birimlere aktarıyor.Bursa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2015 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2015 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Afet ve Acil Durum çalışanları afet anında çağrı beklemeyecek
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Van depreminde edindiği tecrübeleri Bursa’da da olası bir depremde nasıl hareket edilmesi, kriz ortamının yönetilmesi gibi konularda ilgili birimlere aktarıyor.

Bursa Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda konuşan Vali Karaloğlu, "Türkiye'de artık biliyorsunuz ki afet sonrası yapılacaklarla ilgili Başbakanlığımıza bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) diye bir teşkilat kuruldu. Bütün kamu kurumlarında, bu işle meşgul olan kurumlar tek çatı altında birleştirildi. Ülkemizde 'Türkiye Afet Müdahale Planı' yayınlandı. Buna bağlı olarak da Bursa il afet müdahale planımızda yayınlandı ve Başbakanlığın görüşünden sonra bütün kurumlarımıza gönderilecek. Bu planda, afet durumunda kurumların görevleri var.” dedi. Bursa'nın 1. derecede deprem bölgesi olduğunun altını çizen Karaloğlu, yapılacak her işte bunun dikkate alınmasını istedi.

Bursa’nın tarihte de büyük depremlerle karşı karşıya kaldığını anımsatan Vali Karaloğlu, “İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi gerçekleşecek herhangi bir afetin büyüklüğünde, çağrısız bu masanın etrafında oluşturulması gereken bir kriz yönetim merkezidir. Van’da bu sıkıntıyı yaşadık. Vali'nin çağrı yapmasını bekleyen kurum yetkilileri oldu. Allah vermesin, afet olursa bu yönetim merkezinin üyesi olanlar kendisi kurtulduysa, buraya vakit kaybetmeden gelmesi lazım." şeklinde konuştu. Toplantı sonrası Vali Karaloğlu, AFAD'a yeni katılan hizmet araçlarında incelemede bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.