Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AFAD uzmanları, Nevbahar Koleji öğrencileriyle deprem tatbikatı yaptı

Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Van Teknik Elamanlar Derneği (VANTED) tarafından Özel Serhat Nevbahar Koleji'nde tatbikat yapıldı. Öğrencilere deprem sırasında yapılması gerekenleri anlatan AFAD uzmanları, yangının nasıl söndürülmesi...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AFAD uzmanları, Nevbahar Koleji öğrencileriyle deprem tatbikatı yaptı
Van Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Van Teknik Elamanlar Derneği (VANTED) tarafından Özel Serhat Nevbahar Koleji'nde tatbikat yapıldı. Öğrencilere deprem sırasında yapılması gerekenleri anlatan AFAD uzmanları, yangının nasıl söndürülmesi gerektiğini de uygulamalı olarak gösterdi.

Van’da 23 Ekim 2011'de yaşanan 7,2 büyüklüğündeki depremin 2 yılı nedeniyle kette çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Van Teknik Elamanlar Derneği (VANTED) üyeleri tarafından Özel Serhat Nevbahar Koleji'nde tatbikat yapıldı. AFAD uzmanlarının, öğrencilere, deprem sırasında yapılması gerekenler, deprem çantasında olması gereken malzemeler, enkaz altında kalındığında uygulanacak yöntemlerle ilgili ders verdi.

Öğrencilerle yapılan tatbikat hakkında bilgi veren VANTED Başkanı Sinan Üzümcü, depremin yaşattığı acıları unutturmamak ve deprem bilinci oluşturmak amacıyla depremin her yıl dönümünde farklı etkinlikler düzenlediklerini açıkladı. Bu yıl öğrencilerin deprem konusunda bilgilenmesini sağlamak amacıyla AFAD il müdürlüğünün desteğiyle tatbikat düzenlediklerini anlatan Üzümcü, gelecek yıl da gönüllü bir arama kurtarma ekibi oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Gönüllülerden oluşacak ekibin AFAD'dan gerekli eğitimleri alarak profesyonel bir takım olacağını aktaran Üzümcü, ekibin mühendislerden oluşacağını ve şimdiden gönüllü mühendislerin müracaatlarını beklediklerini söyledi.

Van'da iki yıl önce çok büyük acıların yaşandığını anımsatan Özel Serhat Nevbahar İlkokulu Müdürü Mehmet Yıldız ise yaşadıkları acıların tekrarlanmaması için insanlarda deprem bilincinin oluşturulması gerektiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.